top
Ֆրանսիական մակարոնի մասին

Ֆրանսիական մակարոնի մասին

Երբևէ մակարոն փորձե՞լ եք. սա շատ նուրբ աղանդեր է, որը ոչ ոքի անտարբեր չի թողնի։ Մակարոնների պատրաստումն ունի մի շարք առանձնահատկություններ, և միայն դրանց պահպանման դեպքում կստանաք ամենանուրբ քաղցրավենքը: Վանիլլայի բլոգում այսօր կխոսենք ֆրանսիական մակարոնի կամ մակարունի մասին:

Այս քաղցրավենիքը վերջերս շատ տարածվաած է դարձել տարբեր երկրներում։ Նրանց բաղադրատոմսն առաջին անգամ մշակվել է միջնադարում: Այժմ նրանք հնարավորություն են տալիս խոստովանել ձեր սերը, շնորհավորել մարդուն ցանկացած տոնի կապակցությամբ, ուշադրություն ցուցաբերել սիրելիներիի հանդեպ։ Մակարոնները վաճառվում են գեղեցիկ փաթեթավորումներով, որոնք անչափ գրավիչ են և կատարյալ՝ նվերի համար:

Նուրբ և օդային մակարունները չափազանց տարածված են ամբողջ աշխարհում։ Այն երջանիկները, ովքեր փորձել են այս աղանդերը, կարող են վստահորեն ասել, որ այն առանձնանում է խմորի զարմանալի նրբությամբ և թեթև համով։

Ի՞նչ են մակարոնները

Արտաքնապես այս աղանդերը նման է մանրանկարչական համբուրգերի։ Երկու կլոր թխվածքաբլիթները միասին ամրացվում են սերուցքով կամ ջեմով։ Թխվածքաբլիթների համը նման է բեզեի, պատրաստման եղանակը՝ ևս: Հիմնական բաղադրիչը նուշի ալյուրն է, առանց որի համեղ մակարոնները պարզապես չեն ստացվի։ Տանը այն կարելի է պատրաստել չորացրած և մանրացրած նուշից։ Բացի այդ՝ ձեզ անհրաժեշտ կլինի ձվի սպիտակուց, շաքարավազ և ջուր։ Բաղադրատոմսերը մի փոքր տարբեր են, քանի որ յուրաքանչյուր խոհարար փորձում է ինչ-որ յուրահատուկ բան ավելացնել ավանդական կազմին: Որպես մակարոնի միջուկ օգտագործվում են շոկոլադե գանաշ, կիտրոնի կոնֆի, կրեմ բրյուլե, հատապտղային մուսս, մասկարպոնեով սերուցք, ընկույզի միջուկ և շատ այլ տարբերակներ:

Դասական մակարոնների պատրաստման շատ կարևոր նրբերանգներ կան։ Կարևոր է ոչ միայն թխելու ջերմաստիճանը, այլև բաղադրիչների խառնման կարգը։ Այս ժամանակատար գործընթացը չափազանց դժվար է ինքնուրույն կատարել: Նույնիսկ այս ոլորտում խոհարարական մեծ փորձը հաճախ չի երաշխավորում գերազանց արդունք:

Առաջացման պատմություն

Այս աղանդերը համաշխարհային հռչակ է ձեռք բերել համեմատաբար վերջերս՝ մոտ յոթից ութ տարի առաջ: Սակայն նման աղանդերի պատրաստման բաղադրատոմսը մշակվել է շատ երկար ժամանակ։ Նրանց մասին առաջին հիշատակումը հանդիպում է XVI դարում Ֆրանսիայում։ Հայտնի Եկատերինա դե Մեդիչին ֆրանսիական թագավորի հետ ամուսնությունից հետո իր պալատական ​​շքախմբի հետ բերեց մի իտալացի հրուշակագործի։ Ահա թե ինչով է արհեստավորը հիացրել ողջ էլիտար հասարակությանը: Մինչ օրս մակարունները չափազանց տարածված են Ֆրանսիայում, և տեղական հրուշակագործները աննախադեպ հմտություն են ձեռք բերել դրանց պատրաստման գործում: Ժամանակակից Եվրոպայում այս նրբագեղությունն արդեն դարձել է պաշտամունքային առարկա։ Հիասքանչ նուրբ կառուցվածքը և համեղ միջուկների հսկայական բազմազանությունը մակարունները շատ տարածված են դարձնում:: Օրիգինալ մակարոնի նվերների հավաքածուները հաճելի անակնկալ կլինեն և թույլ կտան արտասովոր կերպով արտահայտել ձեր զգացմունքները։

Ամանորի նախաշեմին Վանիլլայի բլոգում կգտնեք մի շարք հետաքրքիր բաղադրատոմսեր, նվերի տարբերակներ և խոհարարական գաղտնիքներ, որոնք կօգնեն առանձնահատուկ պատրաստվել տոներին: Հետևե՛ք նորություններին, իսկ ամենահամեղ էկլերների առանձնահատկությունները բացահայտեք <<Տնական էկլերի պատրաստման գաղտնիքները>> բլոգում:

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Ամառային թարմ ու թեթև դեսերտ

Ամառային թարմ ու թեթ..

Ամռանը քաղցրավենիք պատրաստելիս պետք է հիշել մի քան..

Ավելին
Աղանդերի էթիկետ. ինչպես մատուցել տորթը

Աղանդերի էթիկետ. ինչ..

Ծննդյան օր, հարսանիք, տարեդարձ՝ ոչ մի տոնակատարութ..

Ավելին
Կիտրոնով տորթի բաղադրություն․ մանկության համը

Կիտրոնով տորթի բաղադ..

Շատերի մանկության ամենասիրելի քաղցրավենիքը կիտրոնո..

Ավելին