top
Ֆրանսիական մակարոնի մասին

Ֆրանսիական մակարոնի մասին

Երբևէ մակարոն փորձե՞լ եք. սա շատ նուրբ աղանդեր է, որը ոչ ոքի անտարբեր չի թողնի։ Մակարոնների պատրաստումն ունի մի շարք առանձնահատկություններ, և միայն դրանց պահպանման դեպքում կստանաք ամենանուրբ քաղցրավենքը: Վանիլլայի բլոգում այսօր կխոսենք ֆրանսիական մակարոնի կամ մակարունի մասին:

Այս քաղցրավենիքը վերջերս շատ տարածվաած է դարձել տարբեր երկրներում։ Նրանց բաղադրատոմսն առաջին անգամ մշակվել է միջնադարում: Այժմ նրանք հնարավորություն են տալիս խոստովանել ձեր սերը, շնորհավորել մարդուն ցանկացած տոնի կապակցությամբ, ուշադրություն ցուցաբերել սիրելիներիի հանդեպ։ Մակարոնները վաճառվում են գեղեցիկ փաթեթավորումներով, որոնք անչափ գրավիչ են և կատարյալ՝ նվերի համար:

Նուրբ և օդային մակարունները չափազանց տարածված են ամբողջ աշխարհում։ Այն երջանիկները, ովքեր փորձել են այս աղանդերը, կարող են վստահորեն ասել, որ այն առանձնանում է խմորի զարմանալի նրբությամբ և թեթև համով։

Ի՞նչ են մակարոնները

Արտաքնապես այս աղանդերը նման է մանրանկարչական համբուրգերի։ Երկու կլոր թխվածքաբլիթները միասին ամրացվում են սերուցքով կամ ջեմով։ Թխվածքաբլիթների համը նման է բեզեի, պատրաստման եղանակը՝ ևս: Հիմնական բաղադրիչը նուշի ալյուրն է, առանց որի համեղ մակարոնները պարզապես չեն ստացվի։ Տանը այն կարելի է պատրաստել չորացրած և մանրացրած նուշից։ Բացի այդ՝ ձեզ անհրաժեշտ կլինի ձվի սպիտակուց, շաքարավազ և ջուր։ Բաղադրատոմսերը մի փոքր տարբեր են, քանի որ յուրաքանչյուր խոհարար փորձում է ինչ-որ յուրահատուկ բան ավելացնել ավանդական կազմին: Որպես մակարոնի միջուկ օգտագործվում են շոկոլադե գանաշ, կիտրոնի կոնֆի, կրեմ բրյուլե, հատապտղային մուսս, մասկարպոնեով սերուցք, ընկույզի միջուկ և շատ այլ տարբերակներ:

Դասական մակարոնների պատրաստման շատ կարևոր նրբերանգներ կան։ Կարևոր է ոչ միայն թխելու ջերմաստիճանը, այլև բաղադրիչների խառնման կարգը։ Այս ժամանակատար գործընթացը չափազանց դժվար է ինքնուրույն կատարել: Նույնիսկ այս ոլորտում խոհարարական մեծ փորձը հաճախ չի երաշխավորում գերազանց արդունք:

Առաջացման պատմություն

Այս աղանդերը համաշխարհային հռչակ է ձեռք բերել համեմատաբար վերջերս՝ մոտ յոթից ութ տարի առաջ: Սակայն նման աղանդերի պատրաստման բաղադրատոմսը մշակվել է շատ երկար ժամանակ։ Նրանց մասին առաջին հիշատակումը հանդիպում է XVI դարում Ֆրանսիայում։ Հայտնի Եկատերինա դե Մեդիչին ֆրանսիական թագավորի հետ ամուսնությունից հետո իր պալատական ​​շքախմբի հետ բերեց մի իտալացի հրուշակագործի։ Ահա թե ինչով է արհեստավորը հիացրել ողջ էլիտար հասարակությանը: Մինչ օրս մակարունները չափազանց տարածված են Ֆրանսիայում, և տեղական հրուշակագործները աննախադեպ հմտություն են ձեռք բերել դրանց պատրաստման գործում: Ժամանակակից Եվրոպայում այս նրբագեղությունն արդեն դարձել է պաշտամունքային առարկա։ Հիասքանչ նուրբ կառուցվածքը և համեղ միջուկների հսկայական բազմազանությունը մակարունները շատ տարածված են դարձնում:: Օրիգինալ մակարոնի նվերների հավաքածուները հաճելի անակնկալ կլինեն և թույլ կտան արտասովոր կերպով արտահայտել ձեր զգացմունքները։

Ամանորի նախաշեմին Վանիլլայի բլոգում կգտնեք մի շարք հետաքրքիր բաղադրատոմսեր, նվերի տարբերակներ և խոհարարական գաղտնիքներ, որոնք կօգնեն առանձնահատուկ պատրաստվել տոներին: Հետևե՛ք նորություններին, իսկ ամենահամեղ էկլերների առանձնահատկությունները բացահայտեք <<Տնական էկլերի պատրաստման գաղտնիքները>> բլոգում:

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Շոկոլադի մահացու չափաբաժին

Շոկոլադի մահացու չափաբաժին

Բոլորս էլ գիտենք, որ ամեն ինչ պետք է չափավոր լինի,..

Ավելին
Հրուշակեղենի արվեստը․ ուսումնասիրելով դեկորատիվ տորթերի աշխարհը

Հրուշակեղենի արվեստը․ ուսումնասիրելով դեկորատիվ տո..

Vanilla cake bakery-ում առկա են գեղեցիկ ու ինքնատի..

Ավելին
Ծննդյան տարեդարձի տորթեր․ ի՞նչ ծագում ունի մոմ փչելու ավանդույթը

Ծննդյան տարեդարձի տորթեր․ ի՞նչ ծագում ունի մոմ փչե..

Որտեղի՞ց&nbsp;է սկսվում տոնը: Դե, իհարկե, անհամբեր..

Ավելին