top
Տնական էկլերի պատրաստման գաղտնիքները

Տնական էկլերի պատրաստման գաղտնիքները

Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի էկլերների իր սիրելի բաղադրատոմսը, բայց կան պատրաստման ունիվերսալ գաղտնիքներ, որոնք իմանալով, դուք կարող եք պատրաստել կատարյալ էկլերներ: Այդ գաղտնիքները կբացահայտենք միասին Վանիլլայի այսօրվա բլոգում:

1. Պատրաստեք ճիշտ բաղադրիչներով

Կաթով պատրաստված էկլերները սովորաբար շատ ավելի փափուկ և ենթարկվող են: Ջրով պատրաստված եփած խմորից, ընդհակառակը, ստացվում են ավելի պինդ և խիտ «կափարիչներ», որոնք լավ են պահում իրենց ձևը։ Կախված այն բանից, թե ինչպիսին եք ցանկանում, որ էկլերները լինեն՝ ընտրեք համապատասխան բաղադրիչը:

2. Եփած խմորը սիրում է հանգստություն

Խմորի եփման փուլում պետք է սպասել մինչև կարագն ամբողջությամբ հալչի։ Եթե ​​դա չլինի, կարագի պինդ մասը կմնա մակերեսին։ Հետագայում այն ​​անհավասարաչափ կբաշխվի խմորի մեջ, և թխվածքները չեն բարձրանա։

3. Տնական էկլերների հարթ խմոր ստանալու համար ալյուրը պետք է մաղել։

4. Ալյուրը պետք է ավելացնել միանգամից՝ միաժամանակ արագ խառնելով խմորը:

5. Ձվերը պետք է ավելացնել հերթով, քանի որ այդպես դրանք ավելի հավասարաչափ են խառնվում խմորին: Ձուն չպետք է ավելացնել տաք խմորին, քանի որ սպիտակուցը կարող է պնդանալ: Եթե ​​ունեք խոհանոցային ջերմաչափ, ապա ձվերը ավելացնելուց առաջ ստուգեք խմորի ջերմաստիճանը. այն պետք է լինի առավելագույնը 60 աստիճան:

6. Խմորն ինտենսիվ, երկար ու հանգիստ ենք խառնում։ Չենք մոռանում, որ տնական էկլերների պատրաստման ժամանակ գլխավորը բոլոր բաղադրիչների խնամքով և հավասարաչափ բաշխումն է։ Երբ խմորը վերածվում է չկպչող հարթ գնդիկի, գդալով թեթևակի հունցում ենք։

7. Թխելուց առաջ էկլերների մակերեսը պատում ենք ջրով կամ ձվով՝ օգտագործելով շատ նուրբ վրձին: Էկլերների պատրաստման ժամանակ բացառում ենք սիլիկոնե վրձինների օգտագործումը: Այսպես խմորն ավելի լավ ու հավասարաչափ է ուռչում:

8. Թխել եփող խմորը հնարավորինս երկար՝ առանց այրման: Խմորը պետք է դառնա դարչնագույն, ոչ թե ոսկեգույն: Ներքևի մասը պետք է մի փոքր չորանա, այդ դեպքում էկլերը ավելի քիչ փխրուն կդառնա և սառչելուց հետո չի կոտրվի։ Ձեզ համար ավելի հարմար կլինի այն կրեմով լցնել։

9. Եթե էկլերի կեսերը բավականաչափ խրթխրթան չեն թվում, դրանք նորից դրեք 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 6-8 րոպեով (մինչ դիպչելիս շատ տաք լինեն)։ Նախքան միջուկը լցնելը, ամբողջովին հովացրեք: Դուք կարող եք նախապես թխել «պատյանները» և սառեցնել դրանք։ Իսկ այն օրը, երբ պետք է մատուցել, տաքացնել այնպես, ինչպես նկարագրված է վերևում։ Երկու անգամ թխված էկլերները շատ նուրբ և խրթխրթան են լինում:

Դե ինչ, սիրելի ընթերցողներ, հուսով ենք Վանիլլայի բացահայտած գաղտնիքները ձեր էկլերներն էլ ավելի համեղ կդարձնեն: Շարունակեք հետևել մեր նորություններին, քանի որ սպասվում են շատ հետաքրքիր բաղադրատոմսեր: Քանի որ Ամանորը մոտենում է, և կանայք արդեն մտածում են, թե ինչ պատրաստել ամանորյա սեղանի համար, ձեզ կօգնի կողմնորոշվել «Ամանորյա աղանդերի կատարյալ տարբերակներ» բլոգը:

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Փաստեր Զատկի կուլիչի մասին

Փաստեր Զատկի կուլիչի մասին

Շատ քիչ ժամանակ է մնացել քրիստոնեական ամենակարևոր..

Ավելին
Ֆրանսիական մակարոնի մասին

Ֆրանսիական մակարոնի մասին

Երբևէ մակարոն փորձե՞լ եք. սա շատ նուրբ աղանդեր է,..

Ավելին
Ինչպե՞ս ընտրել հարսանեկան տորթ

Ինչպե՞ս ընտրել հարսանեկան տորթ

Հարսանիքի ժամանակ թե՛ ամուսնացող զույգը, թե՛ ..

Ավելին