Սուրբ ծննդյան թոփ 5 աղանդեր ամբողջ աշխարհից
Դժվար է պատկերացնել Ամանորն ու Սուրբ ծնունդը առանց..
ԱվելինԵրբևէ մակարոն փորձե՞լ եք. սա շատ նուրբ աղանդեր է, որը ոչ ոքի անտարբեր չի թողնի։ Մակարոնների պատրաստումն ունի մի շարք առանձնահատկություններ, և միայն դրանց պահպանման դեպքում կստանաք ամենանուրբ քաղցրավենքը: Վանիլլայի բլոգում այսօր կխոսենք ֆրանսիական մակարոնի կամ մակարունի մասին:
Այս քաղցրավենիքը վերջերս շատ տարածվաած է դարձել տարբեր երկրներում։ Նրանց բաղադրատոմսն առաջին անգամ մշակվել է միջնադարում: Այժմ նրանք հնարավորություն են տալիս խոստովանել ձեր սերը, շնորհավորել մարդուն ցանկացած տոնի կապակցությամբ, ուշադրություն ցուցաբերել սիրելիներիի հանդեպ։ Մակարոնները վաճառվում են գեղեցիկ փաթեթավորումներով, որոնք անչափ գրավիչ են և կատարյալ՝ նվերի համար:
Նուրբ և օդային մակարունները չափազանց տարածված են ամբողջ աշխարհում։ Այն երջանիկները, ովքեր փորձել են այս աղանդերը, կարող են վստահորեն ասել, որ այն առանձնանում է խմորի զարմանալի նրբությամբ և թեթև համով։
Ի՞նչ են մակարոնները
Արտաքնապես այս աղանդերը նման է մանրանկարչական համբուրգերի։ Երկու կլոր թխվածքաբլիթները միասին ամրացվում են սերուցքով կամ ջեմով։ Թխվածքաբլիթների համը նման է բեզեի, պատրաստման եղանակը՝ ևս: Հիմնական բաղադրիչը նուշի ալյուրն է, առանց որի համեղ մակարոնները պարզապես չեն ստացվի։ Տանը այն կարելի է պատրաստել չորացրած և մանրացրած նուշից։ Բացի այդ՝ ձեզ անհրաժեշտ կլինի ձվի սպիտակուց, շաքարավազ և ջուր։ Բաղադրատոմսերը մի փոքր տարբեր են, քանի որ յուրաքանչյուր խոհարար փորձում է ինչ-որ յուրահատուկ բան ավելացնել ավանդական կազմին: Որպես մակարոնի միջուկ օգտագործվում են շոկոլադե գանաշ, կիտրոնի կոնֆի, կրեմ բրյուլե, հատապտղային մուսս, մասկարպոնեով սերուցք, ընկույզի միջուկ և շատ այլ տարբերակներ:
Դասական մակարոնների պատրաստման շատ կարևոր նրբերանգներ կան։ Կարևոր է ոչ միայն թխելու ջերմաստիճանը, այլև բաղադրիչների խառնման կարգը։ Այս ժամանակատար գործընթացը չափազանց դժվար է ինքնուրույն կատարել: Նույնիսկ այս ոլորտում խոհարարական մեծ փորձը հաճախ չի երաշխավորում գերազանց արդունք:
Առաջացման պատմություն
Այս աղանդերը համաշխարհային հռչակ է ձեռք բերել համեմատաբար վերջերս՝ մոտ յոթից ութ տարի առաջ: Սակայն նման աղանդերի պատրաստման բաղադրատոմսը մշակվել է շատ երկար ժամանակ։ Նրանց մասին առաջին հիշատակումը հանդիպում է XVI դարում Ֆրանսիայում։ Հայտնի Եկատերինա դե Մեդիչին ֆրանսիական թագավորի հետ ամուսնությունից հետո իր պալատական շքախմբի հետ բերեց մի իտալացի հրուշակագործի։ Ահա թե ինչով է արհեստավորը հիացրել ողջ էլիտար հասարակությանը: Մինչ օրս մակարունները չափազանց տարածված են Ֆրանսիայում, և տեղական հրուշակագործները աննախադեպ հմտություն են ձեռք բերել դրանց պատրաստման գործում: Ժամանակակից Եվրոպայում այս նրբագեղությունն արդեն դարձել է պաշտամունքային առարկա։ Հիասքանչ նուրբ կառուցվածքը և համեղ միջուկների հսկայական բազմազանությունը մակարունները շատ տարածված են դարձնում:: Օրիգինալ մակարոնի նվերների հավաքածուները հաճելի անակնկալ կլինեն և թույլ կտան արտասովոր կերպով արտահայտել ձեր զգացմունքները։
Ամանորի նախաշեմին Վանիլլայի բլոգում կգտնեք մի շարք հետաքրքիր բաղադրատոմսեր, նվերի տարբերակներ և խոհարարական գաղտնիքներ, որոնք կօգնեն առանձնահատուկ պատրաստվել տոներին: Հետևե՛ք նորություններին, իսկ ամենահամեղ էկլերների առանձնահատկությունները բացահայտեք <<Տնական էկլերի պատրաստման գաղտնիքները>> բլոգում:
Դժվար է պատկերացնել Ամանորն ու Սուրբ ծնունդը առանց..
ԱվելինԴուք որոշել եք պատվիրել հսկայական տորթ ձեր երկար ս..
ԱվելինԵղանակը սկսում է տաքանալ, ինչը նշանակում է, որ ժամ..
Ավելին