Էկլեր բոլորն են սիրում, սակայն էկլերի լավ բաղադրատոմս քչերն ունեն։ Վանիլլան այսօր Ձեզ է ներկայացնում փորձված բաղադրատոմս, որը կգրավի Ձեր սիրտը։
Խմորի համար.
1 տուփ կարագ
1 բաժակ ջուր
1 բաժակ ալյուր
1/4 թեյի գդալ աղ
4 ձու
կրեմի համար.
2 բաժակ կաթ
1/2 բաժակ շաքար
4 ձվի դեղնուց
1/4 բաժակ եգիպտացորենի օսլա
1 թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ
շոկոլադե գանաշի համար.
150գ դառը շոկոլադ
1/2 բաժակ թանձր սերուցք
2 ճաշի գդալ կարագ
Պատրաստման եղանակը
1․ Կաթսայի մեջ հարեք կարագը, ջուրը և աղը։ Տաքացրեք միջին ջերմության վրա, մինչև կարագը հալվի, և խառնուրդը եռա։
2. Կրակը իջեցրեք նվազագույնի և միանգամից ավելացրեք ալյուրը։ Փայտե գդալով հարում ենք, մինչև զանգվածը խմորի հարթ գնդիկ ձևավորի և թավայի կողքերից հեռանա:
3. Խմորը հանում ենք կրակից և թողնում, որ մի փոքր սառչի։
4. Աստիճանաբար ավելացրեք ձվերը մեկ առ մեկ՝ յուրաքանչյուր ավելացումից հետո լավ խառնելով։ Խմորը պետք է լինի հարթ և փայլուն։
5. Նախապես տաքացրեք ձեր ջեռոցը 200°C և թավան պատեք յուղաթերթով:
6. Խմորեղենի խմորը տեղափոխեք հրուշակեղենի տոպրակի մեջ՝ մեծ կլոր ծայրով:
7. Խողովակով 7-8սմ երկարությամբ խմորի շերտեր անցկացրեք պատրաստված թխման թերթիկի վրա՝ թողնելով նրանց միջև տարածություն:
8. Թխեք նախապես տաքացրած ջեռոցում մոտ 30-35 րոպե կամ մինչև էկլերները ոսկե դարչնագույն դառնան և փքվեն։ Խուսափեք թխելու ընթացքում ջեռոցը բացելուց։
Կրեմի պատրաստման եղանակ.
1. Կաթսայի մեջ տաքացրեք կաթը միջին ջերմության վրա, մինչև այն սկսի եփ գալ: Հեռացրեք կրակից։
2. Առանձին ամանի մեջ հարում ենք ձվի դեղնուցը, շաքարավազը և եգիպտացորենի օսլան մինչև լավ միանան:
3. Տաք կաթը աստիճանաբար հարում ենք ձվի խառնուրդի մեջ, ապա զանգվածը վերադարձնում կաթսայի մեջ։
4. Եփել միջին ջերմության վրա՝ հարելով
5․Խառնուրդը վերադարձնում ենք կաթսայի մեջ և եփում միջին ջերմության վրա՝ անընդհատ հարելով մինչև թանձրանա և եռա։ Հեռացրեք կրակից և խառնեք վանիլի էքստրակտը: Հրուշակեղենի կրեմը տեղափոխում ենք ամանի մեջ և այն ծածկում պոլիէթիլենային թաղանթով, ապահովելով, որ պոլիէթիլենային թաղանթը դիպչի կրեմի մակերեսին, որպեսզի այն չչորանա: Սառեցնել։
Երբ էկլերները սառչեն, կտրատեք դրանք երկայնքով կիսով չափ:
Տոպրակը, որի վրա տեղադրված է կլոր ծայր, լցրեք կրեմով:
Խողովակով խմորի կրեմը լցրեք յուրաքանչյուր էկլերի ստորին կեսին:
Միացրեք յուրաքանչյուր էկլերի վերին կեսը:
Միկրոալիքային վառարանում անվտանգ ամանի մեջ միացրեք թակած շոկոլադը, թանձր սերուցքը և կարագը: Միկրոալիքային վառարանը վառել 20 վայրկյան ընդմիջումներով, յուրաքանչյուրի միջև խառնելով, մինչև շոկոլադն ամբողջությամբ հալվի, և զանգվածը միասեռ լինի: Կարող եք նաև շոկոլադն ու սերուցքը միասին կաթսայի մեջ մարմանդ կրակի վրա հալեցնել։ Եթե ցանկանում եք ավելի քաղցր ջնարակ, ապա հարել շաքարի փոշի:
Յուրաքանչյուր լցված էկլերի գագաթը թաթախեք շոկոլադե ջնարակի մեջ՝ թույլ տալով, որ ավելցուկը կաթի: Ջնարակապատ էկլերները դնել մետաղական դարակի վրա, որպեսզի մի քանի րոպե մնա:
Ամենահամեղ էկլերները պատրաստ են։ Շտապե՛ք փորձել։ Շարունակեք հետևել Վանիլլայի բլոգին, ինչպես նաև ընթերցեք <<Մրջնաբույնի բաղադրատոմս>> բլոգը։