top
Մրջնաբույնի բաղադրատոմս

Մրջնաբույնի բաղադրատոմս

Մրջնաբույնը շատերի համար ամենասիրելի աղանդերներից մեկն է։ Քաղցր համը, խրթխրթոցն ու մանր հատիկներով խմորի համադրությունն ուղղակի աննկարագրելի համեղ է՝ հատկապես երբ պատրաստվում է փորձված բաղադրատոմսով։ Վանիլլայի այսօրվա բլոգում կներկայացնենք լավագույն բաղադրատոմսերից մեկը, որը նաև անչափ հեշտ է։


Բաղադրիչներ․ խմորի համար՝

4 ձու

1 բաժակ շաքարավազ

100 գ կարագ

ալյուր

1 թեյի գդալ սոդա


կրեմի համար՝

200 գ կարագ

Եփած խտացրած կաթ 

3 ճաշի գդալ մեղր


Պատրաստման ընթացքը

Ձուն հարել 1 բաժակ շաքարավազի հետ, ավելացնել կարագ, սոդա և այնքան ալյուր, որ ստացվի պինդ խմոր: Խմորը բաժանել 2 կամ 3 գնդի և դնել սառցախցիկի մեջ: Սառչելուց հետո խմորի գնդերը անցկացնել քերիչով՝ թաթախելով ալյուրի մեջ ու թխել 180°C ջեռոցում այնքան, մինչև կարմրի: Հարկավոր է մաղել թխված շերտերը՝ ավելորդ ալյուրը մաքրելու համար:


Կրեմ

200գ կարագը լավ հարել, ապա գդալ-գդալ ավելացնել մեկ տուփ եփած խտացրած կաթն ու մեղրը: 

Խառնել կրեմը և խմորը ու ձևավորել խորանարդիկներ կամ ցանկացած այլ ֆորմա՝ ըստ ցանկության։


Դե ինչ, այսքանն էր այսօրվա բաղադրատոմսը, հուսով ենք՝ կփորձեք, և ձեզ դուր կգա։ Շարունակեք հետևել Վանիլլայի բլոգին, ինչպես նաև ընթերցեք «5 լավագույն տորթի կրեմները» բլոգը


Ավելին

Ավելին
Ավելին
Սխալ ջերմաստիճանի 3 երանգները

Սխալ ջերմաստիճանի 3 երանգները

Շատերին է ծանոթ իրավիճակը, երբ որևէ բան թխելիս ամբ..

Ավելին
Աղանդեր սուրճի համար ամբողջ աշխարհից

Աղանդեր սուրճի համար ամբողջ աշխարհից

Սուրճը աշխարհում ամենատարածված տոնուսավորող ըմպելի..

Ավելին
Փաստեր քաղցրասերների համար

Փաստեր քաղցրասերների համար

Որքա՞ն եք սիրում քաղցրավենիք: Բավարա՞ր է այդ սերը..

Ավելին