top
Էկլերի բաղադրատոմս

Էկլերի բաղադրատոմս

Էկլեր բոլորն են սիրում, սակայն էկլերի լավ բաղադրատոմս քչերն ունեն։ Վանիլլան այսօր Ձեզ է ներկայացնում փորձված բաղադրատոմս, որը կգրավի Ձեր սիրտը։


Խմորի համար.

1 տուփ կարագ

1 բաժակ ջուր

1 բաժակ ալյուր

1/4 թեյի գդալ աղ

4 ձու


կրեմի համար.

2 բաժակ կաթ

1/2 բաժակ շաքար

4 ձվի դեղնուց

1/4 բաժակ եգիպտացորենի օսլա

1 թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ


շոկոլադե գանաշի համար.

150գ դառը շոկոլադ

1/2 բաժակ թանձր սերուցք

2 ճաշի գդալ կարագ


Պատրաստման եղանակը

1․ Կաթսայի մեջ հարեք կարագը, ջուրը և աղը։ Տաքացրեք միջին ջերմության վրա, մինչև կարագը հալվի, և խառնուրդը եռա։

2. Կրակը իջեցրեք նվազագույնի և միանգամից ավելացրեք ալյուրը։ Փայտե գդալով հարում ենք, մինչև զանգվածը խմորի հարթ գնդիկ ձևավորի և թավայի կողքերից հեռանա:

3. Խմորը հանում ենք կրակից և թողնում, որ մի փոքր սառչի։

4. Աստիճանաբար ավելացրեք ձվերը մեկ առ մեկ՝ յուրաքանչյուր ավելացումից հետո լավ խառնելով։ Խմորը պետք է լինի հարթ և փայլուն։

5. Նախապես տաքացրեք ձեր ջեռոցը 200°C և թավան պատեք յուղաթերթով:

6. Խմորեղենի խմորը տեղափոխեք հրուշակեղենի տոպրակի մեջ՝ մեծ կլոր ծայրով:

7. Խողովակով 7-8սմ երկարությամբ խմորի շերտեր անցկացրեք պատրաստված թխման թերթիկի վրա՝ թողնելով նրանց միջև տարածություն:

8. Թխեք նախապես տաքացրած ջեռոցում մոտ 30-35 րոպե կամ մինչև էկլերները ոսկե դարչնագույն դառնան և փքվեն։ Խուսափեք թխելու ընթացքում ջեռոցը բացելուց։


Կրեմի պատրաստման եղանակ.

1. Կաթսայի մեջ տաքացրեք կաթը միջին ջերմության վրա, մինչև այն սկսի եփ գալ: Հեռացրեք կրակից։

2. Առանձին ամանի մեջ հարում ենք ձվի դեղնուցը, շաքարավազը և եգիպտացորենի օսլան մինչև լավ միանան:

3. Տաք կաթը աստիճանաբար հարում ենք ձվի խառնուրդի մեջ, ապա զանգվածը վերադարձնում կաթսայի մեջ։

4. Եփել միջին ջերմության վրա՝ հարելով

5․Խառնուրդը վերադարձնում ենք կաթսայի մեջ և եփում միջին ջերմության վրա՝ անընդհատ հարելով մինչև թանձրանա և եռա։ Հեռացրեք կրակից և խառնեք վանիլի էքստրակտը: Հրուշակեղենի կրեմը տեղափոխում ենք ամանի մեջ և այն ծածկում պոլիէթիլենային թաղանթով, ապահովելով, որ պոլիէթիլենային թաղանթը դիպչի կրեմի մակերեսին, որպեսզի այն չչորանա: Սառեցնել։


Երբ էկլերները սառչեն, կտրատեք դրանք երկայնքով կիսով չափ:

Տոպրակը, որի վրա տեղադրված է կլոր ծայր, լցրեք կրեմով:

Խողովակով խմորի կրեմը լցրեք յուրաքանչյուր էկլերի ստորին կեսին:

Միացրեք յուրաքանչյուր էկլերի վերին կեսը:


Միկրոալիքային վառարանում անվտանգ ամանի մեջ միացրեք թակած շոկոլադը, թանձր սերուցքը և կարագը: Միկրոալիքային վառարանը վառել 20 վայրկյան ընդմիջումներով, յուրաքանչյուրի միջև խառնելով, մինչև շոկոլադն ամբողջությամբ հալվի, և զանգվածը միասեռ լինի: Կարող եք նաև շոկոլադն ու սերուցքը միասին կաթսայի մեջ մարմանդ կրակի վրա հալեցնել։ Եթե ցանկանում եք ավելի քաղցր ջնարակ, ապա հարել շաքարի փոշի:


Յուրաքանչյուր լցված էկլերի գագաթը թաթախեք շոկոլադե ջնարակի մեջ՝ թույլ տալով, որ ավելցուկը կաթի: Ջնարակապատ էկլերները դնել մետաղական դարակի վրա, որպեսզի մի քանի րոպե մնա:


Ամենահամեղ էկլերները պատրաստ են։ Շտապե՛ք փորձել։ Շարունակեք հետևել Վանիլլայի բլոգին, ինչպես նաև ընթերցեք <<Մրջնաբույնի բաղադրատոմս>> բլոգը։

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Տիրամիսուի դասական բաղադրատոմս

Տիրամիսուի դասական բաղադրատոմս

Տիրամիսուն նուրբ, թեթև իտալական աղանդեր է, որը տար..

Ավելին
Տորթի փափուկ և փխրուն շերտերի պատրաստման գաղտնիքները

Տորթի փափուկ և փխրուն շերտերի պատրաստման գաղտնիքնե..

Տորթեր պատրաստում են ամենատարբեր խմորներով, բայց..

Ավելին
Խորհուրդներ հրուշակագործից (մաս 2)

Խորհուրդներ հրուշակագործից (մաս 2)

Հրուշակագործությունը կարելի է համարել արվեստի յուր..

Ավելին