Տորթի փափուկ և փխրուն շերտերի պատրաստման գաղտնիքնե..
Տորթեր պատրաստում են ամենատարբեր խմորներով, բայց..
ԱվելինԻ՞նչն է միավորում այն հասկացություններին, ինչպիսիք են տիրամիսուն, պաղպաղակը, պուդինգը, չիզքեյքը, էկլերը, մարցիպանը, շառլոտը, շտրուդելը, ինչպես նաև նոյեմբերի 12 և փետրվարի 1 ամսաթվերը: Շատերի մոտ այս ցանկը միանգամից քաղցրի ցանկություն առաջացրեց, քանի որ դրանք բոլորն էլ հանրաճանաչ աղանդերի տարատեսակներ են: Ինչ-որ մեկը կզարմանա, եթե չտեսնի իր սիրելի աղանդերը թվարկվածների մեջ, ինչը միայն հաստատում է դեսերտային բազմազանությունը։ Բայց թե ինչն է միավորում նոյեմբերի 12 և փետրվարի 1 ամսաթվերը, կփորձենք պարզել Վանիլլայի այսօրվա բլոգում։
Աղանդերը առկա են աշխարհի գրեթե բոլոր խոհանոցներում, դրանք ունեն իրենց պատմությունը, որոշների արտաքին տեսքը նույնիսկ լեգենդներով է լցված, իսկ մյուսները կապված են հայտնի պատմական գործիչների անունների հետ: Աղանդեր կոչվող համեղ ուտեստների հանրաճանաչությունը հասել է նրան, որ այս կամ այն աղանդերին նվիրված օրերը սկսեցին հայտնվել ոչ պաշտոնական տոների շարքում, օրինակ՝ տորթի միջազգային օր, նուտելլայի օր, գազարով տորթի օր, շոկոլադի օր և այլն։ Վերջապես հայտնվեց աղանդերի միջազգային օրը՝ միավորելով այս բոլոր տոները։ Այն նաև իր բնույթով ոչ պաշտոնական է և տարածվում է հիմնականում երկրպագուների և համացանցի միջոցով: Ճիշտ է, քաղցրասերների շրջանում դեռ չկա ընդհանուր կարծիք, թե երբ նշել այս տոնը։ Ինչ-որ մեկը որոշել է, որ այն տոնելու է նոյեմբերի 12-ին, մյուսը՝ փետրվարի 1-ին։ Թերևս որոշ ժամանակ անց վերջապես կորոշվի ճշգրիտ ամսաթիվը, և բոլոր քաղցրասերները այն կտոնեն միասին։ Թեև նրանց համար, ովքեր չեն կարող ժխտել սիրելի աղանդեր ուտելու հաճույքը, տոնի ստույգ ամսաթիվն այնքան էլ կարևոր չէ։
Աղանդերի միջազգային օրվա տոնակատարությունը ներառում է տարբեր սցենարներ՝ կախված միայն անձնական նախասիրություններից, ազատ ժամանակից և երևակայությունից: Դա կարող է լինել փառատոն, ֆլեշմոբ, ցուցահանդես կամ մրցույթ, որտեղ մասնակիցները հյուրերին ներկայացնում են իրենց աղանդերը և փորձում են այլ մասնակիցների ստեղծագործությունները: Սոցցանցերը կարող են դառնալ նաև մրցույթների անցկացման հարթակ, որտեղ կարելի է գնահատել ներկայացված ուտեստի ձևավորման ինքնատիպությունը, քննարկել բաղադրատոմսերը և պարզապես զրուցել սիրելի աղանդերի մասին։
Վանիլլան շնորհավորում է բոլոր քաղցրասերների ամենասիրելի տոնը և հրավիրում՝ վայելելու ամենանրբահամ և թարմ աղանդերը քաղաքում։ Մեր խանութ-սրահում կգտնեք թարմ տորթերի և աղանդերի մեծ տեսականի, որը կարող եք պատվիրել նաև կայքում։ Մնացե՛ք Վանիլլայի բլոգի հետ հետաքրքիր նորությունների համար, իսկ ամենապահանջված եվրոպական չիզքեյքի բաղադրատոմսն ընթերցեք «Սան Սեբաստիան․ ամենահայտնի չիզքեյքի բաղադրատոմսը» բլոգում։