top
5 քայլ իդեալական տորթ թխելու համար

5 քայլ իդեալական տորթ թխելու համար

Տորթերը հատուկ տեղ են զբաղեցնում բոլոր քաղցրասերների սրտերում: Դրանց աննկարագրելի համը ստիպում է յուրաքանչյուր տոնակատարություն՝ ծննդյան տարեդարձից մինչև հարսանիք, ավելի յուրահատուկ  դարձնել։ Շատերը հաճախ փորձում են տանը թխել իրենց երազանքների տորթերը, ցավոք հաճախ այդ փորձերն ավարտվում են հիասթափությամբ։ Որպես փորձառու հրուշակագործների թիմ՝ Vanilla-ն  կիսվում է մի քանի խորհուրդներով՝  համեղ տորթեր պատրաստելու և այդ նուրբ, փխրուն և բերանում հալչող քաղցրավենիքը ստանալու համար:

1.   Նախապես տաքացրեք ջեռոցը

Ջեռոցը նախապես տաքացնելը տորթեր թխելու ժամանակ ամենակարևոր, բայց և հաճախ անտեսվող քայլերից մեկն է: Ջեռոցը նախապես չտաքացնելը կարող է հանգեցնել լուրջ խնդիրների, ինչպիսիք են բիսկվիթի անհավասար բարձրացումը, չոր եզրերը կամ բիսկվիթի չեփված կենտրոնները: Բավական ժամանակ տվեք ջեռոցին նախապես տաքանալու համար. ջեռոցներից շատերին անհրաժեշտ է 15-30 րոպե, որպեսզի հասնեն թխման սահմանված ջերմաստիճանին:

Միշտ մի քանի անգամ ստուգեք, թե արդյոք ջեռոցը դրված է բաղադրատոմսում նշված ջերմաստիճանի վրա։ Ջեռոցը  պատշաճ տաքացնելու դեպքում դուք կարող եք վստահ լինել, որ ձեր տորթը հավասարաչափ կթխվի ծայրից կենտրոն և կստանաք տորթերին բնորոշ թեթև, նուրբ տեքստուրան։

2.     Ընտրեք իդեալական թավա/ձևաման

Ձեր ընտրած տորթի ձևը ազդում է ձեր տոնական տորթի վերջնական ձևի։ Սխալ տեսակի և անորակ թիթեղի օգտագործումը կարող է հանգեցնել անհավասարաչափ թխման, այրված եզրերի և փշրվող շերտերի: Տորթի ձևամաններ ընտրելիս ընտրեք հարթ մետաղական կաղապարներ՝ առանց քերծվածքներ, ինչը հեշտացնում է բիսկվիթը ձևամանից հանելը, համոզվեք նաև, որ հետևում եք բաղադրատոմսին։ Օրինակ, բաղադրատոմսում կարող է նշվել ձևամանի հստակ չափս։

3.   Հետևեք բաղադրիչների ջերմաստիճաններին

Տորթերի շատ բաղադրատոմսերում նշվում է, որ բաղադրիչները, ինչպիսիք են ձուն, կաթը, կարագը, պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանում կամ սառնարանից նոր հանված։ Իդեալական արդյունքների համար կարևոր է ուշադիր հետևել այս պայմանների ապահովմանը: Օրինակ, եթե ​​ձվերը տաքանալու համար ժամանակ է պահանջվում, դրանք թխելուց մեկ ժամ առաջ հանեք սառնարանից։ Նմանապես, սառեցրեք բաղադրիչները, որոնք պետք է սառը լինեն։

4.   Զգուշությամբ խառնեք խմորը

Տորթի խմորը խառնելու ձևը կարող է ազդել տորթի վերջնական տեքստուրայի վրա։ Լավագույն արդյունքի համար սկսեք բոլոր չոր բաղադրիչները խառնելուց, ինչպիսիք են ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչը, աղը և շաքարավազը։ Առանձին տարայի մեջ խառնեք թաց բաղադրիչները՝ ձուն, ձեթը և կաթը։ Այնուհետև դանդաղ լցրեք չոր բաղադրիչները թաց բաղադրիչների մեջ և շատ նրբորեն  խառնեք խմորը՝ օգտագործելով սիլիկոնե կամ փայտե բահիկ։

Վերևից ներքև խառնելը նպաստում է բիսկվիթի բարձրացմանը և ստեղծում փխրուն տեքստուրա:

5.   Թողեք, որ բիսկվիթն ամբողջությամբ սառչի

Կարող է չափազանց գայթակղիչ  թվալ տորթը արագ ձևավորելը, սակայն սա մեծ սխալ է։ Ցանկացած ձևավորում սկսելուց առաջ տորթերի պատշաճ սառեցումը կարևոր է կատարյալ և հարթ ծածկույթ ստանալու համար:

Սրանք այն կարևոր կետերն են, որոնց շնորհիվ դուք կարող եք ստանալ կատարյալ տորթ, սակայն հաջորդ անգամ, երբ հատուկ առիթի համար ձեզ անհրաժեշտ կլինի տպավորիչ տորթ, խնայեք ձեր ժամանակը և այդ հարցը վստահեք Vanilla-ի պրոֆեսիոնալ թիմին՝ պատվիրելով ցանկացած դիզայնի և բարդության տորթ։ Տարիների փորձով՝ մենք ստեղծում ենք այնպիսի տորթեր, որոնք որքան գեղեցիկ են, այնքան էլ համեղ են: 

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Աղանդերի էթիկետ. ինչպես մատուցել տորթը

Աղանդերի էթիկետ. ինչպես մատուցել տորթը

Ծննդյան օր, հարսանիք, տարեդարձ՝ ոչ մի տոնակատարութ..

Ավելին
Միջազգային «քաղցր» տոները

Միջազգային «քաղցր» տոները

Բոլոր տոնական ճաշացանկերը պարունակում են աղանդեր,..

Ավելին
Որտեղ և ինչպես պահել տորթը մինչ մատուցելը

Որտեղ և ինչպես պահել տորթը մինչ մատուցելը

Սովորաբար տորթերը սեղանին դրվում են հենց գնման օրը..

Ավելին