top
Տիրամիսուի դասական բաղադրատոմս

Տիրամիսուի դասական բաղադրատոմս

Տիրամիսուն նուրբ, թեթև իտալական աղանդեր է, որը տարածված է ամբողջ աշխարհում: Tiramisù բառը իտալերենից թարգմանվում է որպես «բարձրացրու կամ քաշիր ինձ վեր»: Ոմանք պնդում են, որ տիրամիսու անունն առաջացել է «բարձրագույն հաճույք բերելու» ունակության պատճառով: Շատ սիրված այս աղանդերը հեշտորեն կարելի է պատրաստել տնային պայմաններում: Վանիլլայի բլոգը ձեզ է ներկայացնում դասական տիրամիսուի բաղադրատոմս՝ ավանդական մասկարպոնե պանրով և սավոյարդի թխվածքաբլիթներով:

Սեփական ձեռքերով տիրամիսու պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝ 4 ձու, 250 գրամ  մասկարպոնե պանիր, շաքարավազ կամ  շաքարի փոշի, 1/4 բաժակ սուրճ, 200 գրամ սավոյարդի (այսպես կոչված՝ «տիկնոջ մատներ»), կես սալիկ դառը շոկոլադ կամ կակաոյի փոշի, 4ճ.գ. կոնյակ (ռոմ, վիսկի կամ շոկոլադե լիկյոր):

Այսպիսով, առաջին հերթին պետք է եփել թունդ սև սուրճ: Այնուհետև հարում ենք պանիրը մինչև փափկելը: 4 ձվի սպիտակուցներն առանձնացնում ենք դեղնուցներից, այնուհետև դեղնուցները մանրակրկիտ հարում ենք մինչև թեթև փրփուրի դառնալը: Ապա դեղնուցները նրբորեն լցնում ենք մասկարպոնե պանրի մեջ՝ շարունակաբար հարելով ։ Առանձին հարում ենք ձվի սպիտակուցը, այնուհետև զգուշորեն ավելացնում ենք հարած պանրի խառնուրդի մեջ։ Զանգվածի խտությունը պետք է հիշեցնի խիտ թթվասեր։

Մեծ ամանի մեջ խառնում ենք սուրճն ու կոնյակը (կամ այլ ալկոհոլային խմիչք՝ վիսկի, լիկյոր, ռոմ) և թաթախում թխվածքաբլիթները։ Սուրճը պետք է լինի թարմ եփած և թունդ, բայց սառը: Թրջված խվածքաբլիթների կեսը շարում ենք խորը, հարթ ամանի մեջ: Կարելի է պատրաստել ինչպես առանձին բաժակների մեջ, այնպես էլ ընհանուր մեծ ամանով:  Թխվածքաբլիթի ստացված շերտը առատորեն պատում ենք պանրային կրեմով և հարթեցնում ։ Վրան շարում ենք թխվածքաբլիթների հաջորդ շերտը և ավելացնում մնացած պանրային զանգվածը։ Շերտը կրկին հարթեցնում ենք և վրան ցանում շոկոլադի քերուկ կամ կակաոյի փոշի։ Պատրաստի ուտեստը թողնում ենք սառնարանում ութից ինը ժամ:

Բացի դասական բաղադրատոմսից՝ կան նաև տիրամիսույի բազմաթիվ այլ պատրաստման տարբերակներ՝ առանց ալկոհոլի, առանց ձվի, ազնվամորիով, հապալասով, խտացրած կաթով, նուշով, վեգանների համար և այլն։ Բայց ամենատարածված և սիրված տարբերակը դասականն է, որը կարող եք պատվիրել կամ գնել Վանիլլայից: Դե ինչ, մնացեք մեզ հետ ամենահամեղ բաղադրատոմսերի համար, իսկ ծննդյան տորթերի մասին հետաքրքիր ինֆորմացիայի ծանոթացեք <<Զվարճալի փաստեր ծննդյան տորթի մասին>> բլոգում:

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Ինչպե՞ս հաշվարկել հարսանեկան տորթի քաշը. տեխնիկա և խորհուրդներ

Ինչպե՞ս հաշվարկել հարսանեկան տորթի քաշը. տեխնիկա և..

Դուք որոշել եք պատվիրել հսկայական տորթ ձեր երկար ս..

Ավելին
10 յուրօրինակ տորթի համեր, որոնք դեռ չեք փորձել

10 յուրօրինակ տորթի համեր, որոնք դեռ չեք փորձել

Շատ անգամ մենք հայտնվել ենք այնպիսի իրավիճակում, ո..

Ավելին
Կիտրոնով տորթի բաղադրություն․ մանկության համը

Կիտրոնով տորթի բաղադրություն․ մանկության համը

Շատերի մանկության ամենասիրելի քաղցրավենիքը կիտրոնո..

Ավելին