top
Ի՞նչ սարքեր և գործիքներ են անհրաժեշտ սկսնակ հրուշակագործին

Ի՞նչ սարքեր և գործիքներ են անհրաժեշտ սկսնակ հրուշակագործին

Մեծ քանակությամբ հրուշակեղենի արտադրության համար պահանջվում են տարբեր պրոֆեսիոնալ սարքավորումներ, որոնք ամենևին անհրաժեշտ չեն սկսնակներին։ Հրուշակագործի աշխատանքի անցնելու համար բավարար է մի քանի բազային սարքավորում և գործիք ունենալ, որոնք կներկայացնենք Վանիլլայի այսօրվա բլոգում։

 

Վառարան/ջեռոց․ թխելու համար հիմնական սարքավորումը ջեռոցն է։ Դրանից է կախված տորթերի գույնն ու թեթևությունը, թխման միատեսակությունը։ Հրուշակագործների համար ջեռոցները չեն կարող պահպանել ջերմաստիճանը նույն մակարդակի վրա, ուստի թխվածքաբլիթները և բեզեն լավ չեն եփվում դրանցում։ Ներքևը հաճախ տապակվում է, վերևը կարմրում է, կենտրոնը չի թխվում։ Տարածված խնդիր է միակողմանի այրվածքները: Դրա պատճառով դուք պետք է բացեք դուռը, որպեսզի խմորով կաղապարը շրջեք: Արդյունքում օդային տորթերը նստում են։ Հրուշակագործներին առավել հարմար է էլեկտրական ջեռոցը:  Հիմնական պահանջը ջեռոցի ծավալն է առնվազն 50 լիտր: Այն պետք է ունենա հովացման համակարգ և ավտոմատ ռեժիմներ՝ տարբեր ուտեստներ պատրաստելու համար։

Ինքնապտտվող հարիչ․ շատ հրուշակագործներ սկսում են սովորական ձեռքի հարիչներով: Սակայն, օրինակ, բեզեն ու կրեմի որոշ տեսակներ հարելիս պետք է միաժամանակ օշարակ պատրաստել։ Հետևաբար, ավելի լավ է անմիջապես ձեռք բերել ինքնապտտվող մոդել: Այն ազատում է ձեռքերը, խնայում է ժամանակը: Խմորը ստացվում է միատարր, օդային։ Թասի հատակին և պատերին ալյուրի կտորներ կամ «գնդիկներ» չկան։ Սարքերը հագեցված են հզոր շարժիչ մեխանիզմներով, հուսալի սողնակներով, ունեն ավելի շատ ռեժիմներ և տարբերակներ ձեռքի խառնիչների համեմատ: Պետք չէ անմիջապես գնել թանկարժեք պրոֆեսիոնալ մոդել։ Ընտրության երկու հիմնական չափանիշներն են ամանի ծավալը՝ առնվազն 5 լիտր, հզորությունը՝ 1000 վտ-ից սկսած:

Բլենդեր․ մեկ այլ կարևոր գործիք հրուշակագործի համար, որն օգնում է տորթերի մնացորդներից փշրանքներ պատրաստել, ընկույզը մանրացնել, մրգերն ու հատապտուղները խյուսի վերածել, միջուկները խառնել։ Դե, եթե բլենդերն ունի ներկառուցված սրճաղաց, հրաշալի է, քանի որ բեզեի և մարցիպանի հետ աշխատելիս անհրաժեշտ կլինի մեծ քանակությամբ շաքարի փոշի։ Ինքնուրույն պատրաստելը շատ ավելի էժան է, քան գնելը:

Ճշգրիտ գործիքներ՝ կշեռք և ջերմաչափ․ հրուշակեղենը պահանջում է բացարձակ ճշգրտություն: Հացի խմորի դեպքում կարող եք խմորիչի վրա ավելի շատ ջուր ավելացնել, հետո ալյուր ավելացնել՝ առանց կշռելու, ոչ մի վատ բան չի լինի։ Թխվածքաբլիթները և կրեմները չեն հանդուրժի դա, կարևոր է խստորեն հետևել բաղադրատոմսին, ինչը չեք կարող անել առանց կշեռքի: Կրեմի պատրաստման ժամանակ բաղադրիչները միախառնելիս որոշ դեպքերում պետք է հաշվի առնել նաև դրանց ջերմաստիճանը։

Մաղ. ավելի լավ է գնել միանգամից երեք կտոր՝ ալյուրի, շաքարի փոշու և հեղուկ խառնուրդների համար (օշարակները, լուծված ժելատինը, ջնարակը պետք է զտված լինեն գնդիկներից, փրփուրից)։

 Տարբեր չափերի ամաններ. կրեմի, միջուկի, ջնարակի պատրաստման համար։

 Հաստ պատերով կաթսա. կրեմի հիմքերի պատրաստման համար։

Նաև ձեռքի տակ միշտ պետք է լինեն մկրատ, ջերմակայուն ձեռնոցներ, փայլաթիթեղ, յուղաթուղթ։ Այս ապրանքների համար հատուկ պահանջներ չկան, դուք կարող եք ընտրել ձեր հայեցողությամբ:

Սկսնակ հրուշակագործների համար Վանիլլայի բլոգը կդառնա լավագույն ընկեր-խորհրդատուն, քանի որ այստեղ կարող եք գտնել ամենահետաքրքիր և օգտակար հոդվածները հրուշակեղենի աշխարհից։ Առավել հետաքրքասերները կարող են ընթերցել նաև «Ինչպե՞ս հաշվարկել հարսանեկան տորթի քաշը. տեխնիկա և խորհուրդներ» բլոգը։

 

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Սան Սեբաստիան․ ամենահայտնի չիզքեյքի բաղադրատոմսը

Սան Սեբաստիան․ ամենահայտնի չիզքեյքի բաղադրատոմսը

Եվրոպայի լավագույն սրճարաններում ամենապահանջված թխ..

Ավելին
Տիրամիսուի դասական բաղադրատոմս

Տիրամիսուի դասական բաղադրատոմս

Տիրամիսուն նուրբ, թեթև իտալական աղանդեր է, որը տար..

Ավելին
Հրաշալի պատահականություն. կարամելի պատմությունը

Հրաշալի պատահականություն. կարամելի պատմությունը

Դժվար է պատկերացնել, որ տաս դար առաջ մարդկանց հասա..

Ավելին