top
Տորթի փափուկ և փխրուն շերտերի պատրաստման գաղտնիքները

Տորթի փափուկ և փխրուն շերտերի պատրաստման գաղտնիքները

Տորթեր պատրաստում են ամենատարբեր խմորներով, բայց բիսկվիտի խմորն ամենասիրվածն է ու համովը, բաղադրիչներով՝ ամենապարզը և պատրաստման համար ժամանակ շատ քիչ է պահանջում։ Բայց լավ խմոր պատրաստելը, որը լավ է պահում իր ձևը և թխելուց հետո չի իջնում, պահանջում է որոշակի հմտություններ և գիտելիքներ: Այսօր Վանիլլայի բլոգը կներկայացնի դրանցից մի քանիսը․


1.Թխվածքի խմորը պատրաստելու համար պետք է առանձնացնել սպիտակուցն ու դեղնուցը։ Առանձին հարում ենք շաքարի հետ մինչև շատ փարթամանա: Դեղնուցները պետք է բացվեն ու մի քանի անգամ ծավալով մեծանան, դառնան սերուցքային խտության։ Իսկ սպիտակուցները շատ խիտ, կայուն ու փայլուն զանգված պետք է դառնան և ամանը շուռ տալուց հետո պետք է տեղում մնան։


2.Ալյուրը անպայման մաղեք, դրանով այն կազատեք ավելորդ կեղտից և կհագեցնեք օդով, ինչի շնորհիվ շերտերը կլինեն ծակոտկեն և թեթև։


3.Խմորի պատրաստման կարևոր կետը քայլերի հաջորդականությունն է։ Ձվերը առանձին հարելուց հետո դեղնուցին աստիճանաբար ավելացնում ենք սպիտակուցը, նրբորեն խառնում ենք, իսկ ալյուրը մաղով ավելացնում ենք վերջում։


4.Հավանաբար ամենակարևոր գործընթացը, որից կախված է ձեր թխվածքաբլիթի որակը, խառնելն է: Խմորը խառնում ենք ոչ թե մետաղյա, այլ փայտե գդալով։ Բիսկվիտի խմորի դեպքում պետք չէ այն մանրակրկիտ հունցել, որքան քիչ շարժումներ անենք, այնքան արդյունքը լավ կլինի։ Ալյուրը պետք է մի կետում և միանգամից չլցնել, այլ ցանել խմորի ամբողջ մակերեսի վրա և խառնել։


5.Խմորը դնում ենք նախապես տաքացրած ջեռոց։ Կաղապարի կողքերը չպետք է յուղով պատել, որպեսզի խմորը կպչի կաղապարին և թխելու ընթացքում չիջնի։ Թխում ենք մինչև ոսկե դարչնագույնի հասնելը: Սկզբում լավ կբարձրանա, բայց երբ մի փոքր իջնի ու շագանակագույն դառնա, պատրաստ է։ Ջեռոցը անջատում ենք և թողնում բիսկվիտը ներսում այնքան, մինչև սառչի:


Դե ինչ, այսքանն էինք պատրաստել այսօրվա համար: Հուսով ենք՝ գաղտնիքները օգտակար կլինեն, և դրանցով կկիսվեք նաև ձեր հարազատների հետ: Հետևե՛ք Վանիլլայի բլոգներին, իսկ որպես բոնուս կարդացեք <<Ինչպե՞ս պատրաստել մրջնաբույն>> բլոգը:


Ավելին

Ավելին
Ավելին
Աղանդեր տարբեր տեսակի թեյի համար

Աղանդեր տարբեր տեսակի թեյի համար

Թեյի յուրաքանչյուր տեսակ ունի իր պատմությունը և յո..

Ավելին
Կիտրոնով տորթի բաղադրություն․ մանկության համը

Կիտրոնով տորթի բաղադրություն․ մանկության համը

Շատերի մանկության ամենասիրելի քաղցրավենիքը կիտրոնո..

Ավելին
Աշխարհի 10 ամենաթանկ աղանդերը

Աշխարհի 10 ամենաթանկ աղանդերը

Երբեմն որոշ գնումներ մենք անիմաստ ենք համարում՝ չա..

Ավելին