top
5 լավագույն տորթի կրեմները

5 լավագույն տորթի կրեմները

Իդեալական համեղ տորթի գաղտնիքը ճիշտ պատրաստված շերտերի ու համեղ կրեմի մեջ է: Վանիլլայի այսօրվա բլոգում կխոսենք տորթի ամենահայտնի և սիրված կրեմների մասին, որոնք ամենից հաճախ են օգտագործվում տարբեր բաղադրատոմսերում։

 

Տորթի կրեմն օգտագործվում է հետևյալ նպատակներով.

·        միացնել տորթի շերտերը,

·        ստեղծել հետաքրքիր միջուկ,

·        փափկեցնել չոր շերտերը՝ տալով նրանց քնքշություն,

·        ձևավորել տորթը՝ քողարկելով թերությունները:


Այժմ ներկայացնում ենք 5 բազային կրեմ տորթերի համար, որոնք ամենահայտնին են

1. Դասական կարագով կրեմ

Նման կրեմը երբեմն անվանում են «կարագային ֆոնդանտ»՝ ընդգծելով դրա խտությունը և կայունությունը։ Կրեմի հիմքում ընկած է կարագը և շաքարավազը, որի փոխարեն երբեմն օգտագործվում է շաքարի փոշի։ Տորթերը պատելով այս կրեմով՝ հրուշակագործները թաքցնում են փոքր թերությունները, պինդ կրեմը թույլ չի տալիս, որ չափազանց հեղուկ միջուկը դուրս սկսի ծորալ։ Այն նաև հարմար է վերին շերտի ձևավորման համար, ստացվում է կոկիկ հարթակ՝ այլ բաղադրիչներով պատրաստված դեկորների հետագա կիրառման համար:


2. Շոկոլադե կրեմ

Ֆրանսիական հայտնի գանաշը շոկոլադի և սերուցքի տանդեմ է։ Այն օգտագործվում է ոչ միայն տորթը զարդարելու համար. երբեմն դելիկատեսը մատուցվում է որպես անկախ աղանդեր: Ինչպես շատ այլ բաղադրատոմսեր, գանաշը պատահաբար է հորինվել: Ըստ լեգենդի՝ 1950 թվականին փարիզյան հրուշակեղենի խանութում աշխատող խոհարարը պատահաբար տաք սերուցք է լցրել հալված շոկոլադի մեջ, ինչի համար նրան սեփականատերն անվանել է «ganache» բառը, որը ֆրանսերենից թարգմանաբար նշանակում է «հիմար»։ Սակայն վերջում պարզվեց, որ հրուշակագործի օգնականը ոչ միայն չի փչացրել արտադրանքը, այլև նոր աղանդեր է հորինել։

Ժամանակակից շոկոլադե կրեմի բաղադրության մեջ սերուցքի փոխարեն հաճախ օգտագործվում են կարագ և կաթ, ինչի արդյունքում համային որակները զգալիորեն տարբերվում են դասական ֆրանսիական գանաշից։ Երբեմն ավելացնում են նաև ալյուր խտացնելու համար: Ամեն դեպքում, փորձառու հրուշակագործները այս կրեմով ստանում են պլաստիկ կոմպոզիցիաներ՝ խիտ հյուսվածքով և հաճելի շոկոլադի համով։


3. Մաստիկ

Եթե ​​դուք մաստիկ ունեք, կարող եք տորթերը զարդարել մարդկանց և կենդանիների արձանիկներով, ծավալուն թվերով։ Կրեմով կարելի է հարսանեկան տորթերը զարդարել բազմաշերտ ամրոցներով և ծաղկե մահճակալներով։ Մաստիկի բաղադրատոմսը կարող է զարմացնել սկսնակ խոհարարին, քանի որ այն չի պարունակում կաթ և կարագ։ Կոմպոզիցիայի կայունությունն ապահովվում է ժելատինով կամ օսլայի և հալված մարշալու համակցությամբ։ Մաստիկը չի վախենում սենյակային ջերմաստիճանից. այն չի տարածվի, քանի դեռ հյուրերը հիանում են տորթով: Չնայած հրուշակեղենի պահպանման համար, իհարկե, ավելի լավ է օգտագործել սառնարան։


4. Պանրի կրեմ

Պանրի հիմքով կրեմն օգնում է զարդարել կեքսերը, տորթերը և չիզքեյքերի հիմքն է: Բաղադրատոմսի մեջ կարագի փոխարեն՝ սերուցք և սերուցքային պանիր, որոնք սերուցքին հաղորդում են թարմություն և քնքշություն։ Գանաշի անալոգիայով այն երբեմն օգտագործվում է որպես անկախ աղանդեր։ Եփելու ընթացքում ցանկալի է օգտագործել սերուցքային կրեմ՝ 33% յուղայնությամբ։ Հրուշակեղենի գործարաններում արտադրողները սովորաբար օգտագործում են բնական խտացուցիչներ:


5. Սպիտակուցով կրեմ

Այս կրեմը հաջողությամբ համատեղում է նուրբ համն ու կայուն խտությունը: Կարևոր է օգտագործել ճիշտ խտության օշարակ, դիտարկել հարելու ժամանակը և արագությունը։ Բաղադրիչների որակը մեծ դեր է խաղում։ Մասնավորապես, կրեմի համար ցանկալի է օգտագործել տնական ձու՝ առանց արհեստական հավելումների։

Դե ինչ, այսքանն էր այսօրվա բլոգը, հուսով ենք՝ օգտակար էր։ Շարունակեք հետևել Վանիլլայի բլոգին, ինչպես նաև ընթերցեք Պաղպաղակ, ջելատո թե՞ սորբետ: Ո՞րն է տարբերությունը

բլոգը։

Ավելին

Ավելին
Ավելին
 Զվարճալի փաստեր ծննդյան տորթի մասին

Զվարճալի փաստեր ծննդյան տորթի մասին

Ծննդյան օրը շատերի համար տարվա ամենասիրելի ու սպաս..

Ավելին
Ծննդյան տարեդարձի տորթեր․ ի՞նչ ծագում ունի մոմ փչելու ավանդույթը

Ծննդյան տարեդարձի տորթեր․ ի՞նչ ծագում ունի մոմ փչե..

Որտեղի՞ց է սկսվում տոնը: Դե, իհարկե, անհամբեր..

Ավելին
Ինչպե՞ս պատրաստել մրջնաբույն

Ինչպե՞ս պատրաստել մրջնաբույն

Մրջնաբույնը ամենատարածված և սիրված խմորեղեններից է..

Ավելին