top
Աշխարհի 10 ամենաթանկ աղանդերը

Աշխարհի 10 ամենաթանկ աղանդերը

Երբեմն որոշ գնումներ մենք անիմաստ ենք համարում՝ չափազանց թանկարժեք լինելու պատճառով, սակայն աշխարհի ամենաթանկ աղանդերների պատվիրատուները, վստահաբար, այդպես չեն կարծում։ Վանիլլայի այսօրվա բլոգում կներկայացնենք աշխարհի 10 ամենաթանկ դեսերտները, որոնց արժեքը պայմանավորված է ոչ այն պատճառով, որ դրանք պարունակում են սննդի որևէ յուրահատուկ բաղադրիչ, այլ շքեղությամբ: Ընդհանրապես, ո՞րն է դրանց արժեքի գաղտնիքը և իմաստը՝ եկեք միասին բացահայտենք։


1․ Vintage շոկոլադ Noka՝ $854

Թերևս միակ «ազնիվ» արժեքը մեր վարկանիշում: Սա հայտնի ապրանքանիշի, մրցանակակիր հրուշակագործների ձեռքով պատրաստված քաղցրավենիքի և շոկոլադների հավաքածու է, որը պատրաստված է դառը շոկոլադից՝ 75% կակաո և ավելի բարձր: Իսկ փաթեթավորումը շատ գեղեցիկ է և իսկապես շքեղ տեսք ունի։

2․ Golden Opulence Ice Cream՝ $1000

Ամիսը մեկ անգամ նման աղանդեր կարելի է գնել Նյու Յորքի ամենաշքեղ ռեստորաններից մեկում՝ Serendipity 3-ում, և մարդիկ ամիսներով, նույնիսկ տարիներով հերթ են պահում այն գնելու շանս ունենալու համար։ Պաղպաղակը սովորական է՝ վանիլային, հարուստ համով, իսկական պաղպաղակ, միայն այն պատված է 23 կարատանոց ոսկուց։


3․ Բրաունի՝ 1000 դոլար

Այս թանկարժեք բրաունին մատուցում են Ատլանտիկ Սիթիում՝ Brule ռեստորանում։ Բաղադրիչները որակյալ են, բայց ոչ չափից ավելի (հիմքը բարձրակարգ դառը շոկոլադն է և թարմ ընկույզը՝ Իտալիայից), բայց արժեքը գինու մեջ է, որն ուղեկցում է պատվերին:


4․ «Սուլթանի ոսկե տորթ»՝ 1000 դոլար

Այս աղանդերը մատուցվում է Ստամբուլում՝ Ciragan Palace Kempinski հյուրանոցում, բայց միայն նախապես պատվիրելու դեպքում։ Տորթը պարունակում է տանձ, թուզ և ծիրան, որոնք երկու տարի հնեցվում են լավագույն ճամայկայական ռոմում։ Վերևից այն պատված է ոսկյա շերտով, իսկ դրանից վերև՝ ոսկե կնիքով արծաթյա տուփով։


5․ Մակարոններ Pierre Herme-ից՝ 7414 դոլար

Աշխարհի ամենաթանկ մակարոնը կարելի է գնել միայն որպես հավաքածու և միայն Փարիզում կամ Տոկիոյում։ Արտաքինից դրանք բավականին սովորական մակարոններ են (երկու բեզե՝ կարագի կրեմով՝ որպես միջուկ), հավաքածուն գալիս է տարբեր գույների մի քանի համով։ Ըստ երևույթին, գինը ուռճացված էր, քանի որ հավաքածուի ստեղծման համար պատասխանատու էր Պիեռ Հերմեն՝ հրուշակեղենի աշխարհի ամենալեգենդար դեմքերից մեկը։


6․ «Ձկնորսը գավազանների վրա»՝ 14500 դոլար

Անցնենք հինգանիշ թվերի: Հետաքրքիր դիզայնով դեսերտ են մատուցում Շրի Լանկայում՝ Fortress հյուրանոցում։ Տեղի ձկնորսները հաճախ ձկնորսություն են անում նման ոչ սովորական ձևով՝ կանգնելով ոտքերի վրա, ուստի հյուրանոցի հրուշակագործները որոշել են նրանց հավերժացնել թանկարժեք աղանդերի մեջ: Ձկնորսի արձանիկը ինքնին պատրաստված է շոկոլադից, հարակից «ջուրը»՝ իտալական կասատա տորթից՝ զարդարված ոսկով՝ կրեմի և նռան հավելումով։ Անկեղծ ասած, ինչքան էլ նայեցինք աղանդերին, ինչքան էլ վերլուծեինք դրա բաղադրությունը, այդպես էլ չհասկացանք, թե ինչու է այդքան թանկ։


7․ Frrrozen Haute Chocolate՝  $25,000

Եվ վերադառնանք Նյու Յորք՝ Serendipity 3: Պարզվում է, որ նրանք դեռ ամեն ինչ չեն ասել. իրենց ճաշացանկում կա նաև ավելի թանկ աղանդեր, որի համար պետք է վճարել մինչև 25000 դոլար: Այս պաղպաղակը ներառում է 23 կարատանոց ոսկուց հրուշակեղեն, պաղպաղակ, կակաոյի և տրյուֆելի հազվագյուտ տեսակներ, հարած սերուցք։ Եվ «հետևելու համար» նրա հետ մատուցում են ոսկե գդալ և ադամանդներով ոսկյա թևնոց, որոնք գուրմանն, իհարկե, վերցնում է իր հետ։


8․ «Պլատինե տորթ»՝  130,000 դոլար

Սպիտակ բիսկվիթ, որի ամբողջ մակերեսը ցրված է պլատինե զարդերով՝ շղթաներ, կախազարդեր, մատանիներ, վարսահարդարիչներ։ Այս դեպքում մեկնաբանությունն ավելորդ է, վճարել մետաղական տորթի համար։


9․ Ելակի աղանդեր Arnaud՝ 1,400,000 դոլար

Մատուցվում է ԱՄՆ-ի Նոր Օռլեանի համանուն ռեստորանում։ Բաղադրիչները չափազանց պարզ են՝ ելակ (լավ, բարձրորակ, թարմ, քաղցր և թանկարժեք), վանիլային պաղպաղակ, հարուստ գինու սոուս... և 4,7 կարատանոց վարդագույն ադամանդ։ Ավելին, տեղական ճաշացանկի ամենաթանկ գինին մատուցվում է հավելումով։


10․ Ադամանդե տորթ՝ 1,650,000 դոլար

Ինչ-որ մեկն իրականում ադամանդներով պատված տորթ է պատրաստել: Կոնկրետ ճապոնացիները, որոնք թխվածքաբլիթի և մաստիկի «փաթաթման» վրա դրել են 223 ադամանդ։ Նախատեսում են այն աճուրդի հանել։ Միջուկը մրգային է։

Ինչպես հասկացանք՝ մարդիկ վճարում են ոչ թե համի, այլ «շքեղության համար», իսկ դուք ինչպե՞ս եք վերաբերվում նման գնումներին։ Ողջամի՞տ եք համարում։ Շարունակեք հետևել Վանիլլայի բլոգին ուշագրավ, հետաքրքիր և օգտակար նյութերի համար, ինչպես նաև ընթերցեք «5 լավագույն տորթի կրեմները» բլոգը։

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Ամառային թարմ ու թեթև դեսերտ

Ամառային թարմ ու թեթև դեսերտ

Ամռանը քաղցրավենիք պատրաստելիս պետք է հիշել մի քան..

Ավելին
Պաղպաղակ, ջելատո թե՞ սորբետ: Ո՞րն է տարբերությունը

Պաղպաղակ, ջելատո թե՞ սորբետ: Ո՞րն է տարբերությունը

Ամռանը ամենաքաղցր և զովացնող միջոցներից մեկը պաղպա..

Ավելին
Ամենահամեղ «քաղցր» տոներն աշխարհում

Ամենահամեղ «քաղցր» տոներն աշխարհում

Ո՞ր տոնական խնջույքն է ամբողջական առանց քաղցրավենի..

Ավելին