top
Արագ և հեշտ դեղձով կարկանդակ (պիրոգ)

Արագ և հեշտ դեղձով կարկանդակ (պիրոգ)

Խորը աշնանային ռոմանտիկ եղանակն ավելի հաճելի է դառնում տաք թեյով և նրբահամ կարկանդակով: Վանիլլան ձեզ է ներկայացնում սեզոնային հյութեղ դեղձով պիրոգ՝ շատ նուրբ, գեղեցիկ և համեղ։ Այն այնքան ախորժելի է ստացվում, որ ակնթարթորեն սպառվում է։ Այն պատրաստվում է նույնքան արագ՝ նվազագույն բաղադրիչներով։ Փորձե'ք և ուրախացրե'ք ինքներդ ձեզ ու ձեր հարազատներին:

Բաղադրությունը.

4-5 հատ դեղձ

1,5 բաժակ ալյուր (օգտագործում ենք 250 մլ ծավալով բաժակ)

1 բաժակ շաքարավազ

3 ձու

60 գր. կարագ

1 ճ.գ. փխրեցուցիչ

1 ճ.գ. վանիլ

1 ճ.գ. օսլա (ըստ ցանկության)

2 ճ.գ. շաքարի փոշի:

Դեղձով կարկանդակի համար մեզ պետք է հասուն դեղձ։ Դեղձի քանակը կախված է դրանց չափից և օգտագործվող կաղապարի չափերից, պատրաստելիս մոտավոր հաշվարկելը հեշտ է։ Նախ միացրեք ջեռոցը, կաղապարի հատակը ծածկեք յուղաթղթով։ Լվացրեք դեղձերը, չորացրեք, մեջտեղից կիսեք և հեռացրեք կորիզը։

 Կարկանդակի համար խմոր պատրաստելու համար մեզ մի քանի րոպե է պետք։ Մեկ բաժակ շաքարավազը լցրեք ամանի մեջ, ավելացրեք երեք ձու և փափկած կարագ։ Բայց կարագը հեղուկ վիճակի հալեցնել չարժե, քանի որ հալած կարագը փչացնում է խմորի համը։ Շաքարավազը, կարագը և ձվերը հարեք միասին։ Ավելացրեք մաղած ցորենի ալյուր, վանիլ և օսլա։ Եթե ​​օսլա չկա, ապա այն կարելի է փոխարինել կաթի փոշիով։ Ավելացրեք 1ճ.գ. փխրեցուցիչ. եթե փխրեցուցիչի փոխարեն սոդա եք օգտագործում, ապա այն պետք է վերցնել կես չափով և մարել քացախով, որպեսզի խմորի մեջ սոդայի համը չզգացվի։ Պետք է հարել մինչև համասեռ խմոր ստանանք։ Խմորը լցրեք կաղապարի մեջ՝ հաշվի առնելով, որ այն ջեռոցում լավ է բարձրանում։ Առանց խմորի մեջ սեղմելու, վրան դրեք դեղձի կեսերը։ Որպեսզի բոլոր դեղձերը միաժամանակ եփվեն, դրանք չպետք է դիպչեն թավայի կողերին։ Դեղձով կարկանդակը դրեք լավ տաքացրած ջեռոցում, թխեք 1 ժամ 170-180ºС ջերմաստիճանով։ Ջեռոցից հանում ենք համեղ, բուրավետ, անհավանական գեղեցիկ դեղձով կարկանդակ, թողնում ենք, որ մի փոքր սառչի, ապա զգուշորեն հանում ենք կաղապարը։ Երբ թխվածքն ամբողջությամբ սառչի, վրան պետք է ցանել շաքարի փոշի։ Ի դեպ, հաջորդ օրը այս կարկանդակը շատ ավելի համեղ է, քան թարմ թխված ժամանակ, բայց սովորաբար կարկանդակն ինչ-որ տեղ անհետանում է մինչև երեկո:

Դե ինչ, ժամանակն է փորձել ամենահամեղ կարկանդակը: Նոր բաղադրատոմսերի և հետաքրքիր նորությունների համար հետևե'ք Վանիլլայի բլոգին: Հատկապես քաղցրասեր հետևորդներին առաջարկում ենք ընթերցել նաև «Միջազգային «քաղցր» տոները» բլոգը:

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Երջանիկ պատահականություն․ կարամելի պատմությունը

Երջանիկ պատահականություն․ կարամելի պատմությունը

Դժվար է պատկերացնել, որ տասը դար առաջ դեսերտները,..

Ավելին
Շոկոլադե վեգան տորթի բաղադրատոմս

Շոկոլադե վեգան տորթի բաղադրատոմս

Շատերը կարծում են, որ վեգանների համար հրուշակեղենի..

Ավելին
Վարսակով թխվածքաբլիթներ

Վարսակով թխվածքաբլիթներ

Եթե թեյի կամ սուրճի հետ թեթև, հեշտ պատրաստվող համե..

Ավելին