Մարցիպանը սկսնակների և պրոֆեսիոնալների համար
Մարցիպանով տորթերը շատ սիրված և տարածված են, բայց..
ԱվելինՈրքա՞ն եք սիրում քաղցրավենիք: Բավարա՞ր է այդ սերը անընդմեջ բոլոր «քաղցր» փառատոներին այցելելու, դիետաներից հրաժարվելու և ամբողջական տորթ ուտելու համար: Եթե պատասխանը դրական է, ապա Վանիլլայի այսօրվա բլոգը հենց ձեզ համար է: Ներկայացնում ենք 7 փաստ քաղցրասերների համար:
1. Ամերիկացի սոցիոլոգների ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ այն մարդիկ, ովքեր իրենց գործընկերներին քաղցրավենիք են նվիրում, իրենց կարիերայում ավելի հաջողակ են, քան իրենց «ագահ» մրցակիցները։
2. 19-րդ դարի առաջին կեսին Ռուսաստանում նույնիսկ ամենահարուստ ու ազնիվ տիկնայք տարբեր տոնակատարություններից քաղցրավենիք էին գողանում։ Դա բացատրվում էր նրանով, որ հրուշակեղենի գործարանները դեռ գոյություն չունեին, քաղցրավենիքները պատրաստվում էին տնային հրուշակագործների կողմից, ովքեր բաղադրատոմսերը գաղտնի էին պահում, ուստի այս նրբագեղությունը բառացիորեն արժեր իր քաշը ոսկով:
3. Պարադոքս. ամենատարածված քաղցրավենիքի անունը՝ շոկոլադը, գալիս է ացտեկական «chocolatl» բառից, որը թարգմանվում է որպես «դառը ջուր»:
4. Շոկոլադների ամենամեծ տուփը պատրաստել են Master Food-ի հրուշակագործները միջազգային խոհարարական մրցույթի համար. 2,5 x 1,5 մետր չափերով տուփի մեջ կար մոտ 800կգ շոկոլադ։
5. Աշխարհի ամենաթանկ կոնֆետի՝ Lake Forest Confections-ի տուփն արժե մոտ 1,5 միլիոն դոլար: Ճիշտ է, դրանց բարձր գինը հիմնականում պայմանավորված է տուփի դիզայնով, որտեղ օգտագործվում են ադամանդներ, զմրուխտներ, շափյուղաներ և սուտակներ։
6. Առաջին տիեզերական սառնաշաքարները հայտնի Չուպա Չուպներն էին: 1995-ին ռուսական «Միր» կայանի տիեզերագնացները խնդրեցին մի քիչ քաղցրավենիք հասցնել իրենց: Պարզվեց, որ Chupa Chups-ը ամենահարմարն է անկշիռ պայմանների համար:
7. Chupa Chups-ի հետ կապված ևս մեկ շատ հետաքրքիր փաստ. այս սառնաշաքարների լոգոն նախագծել է Սալվադոր Դալին:
Մեր կյանքում բոլոր լավագույն բաները քաղցր են: Գունեղ և ուրախ ամառը ևս պետք է լինի քաղցր: Վանիլլան կապահովի ձեզ համար լավագույն տորթերը, որպեսզի ձեր ամեն օրը դառնա տոն: Հատուկ վեգանների համար ամենահեշտ և արագ տորթի բաղադրատոմսին ծանոթացեք «Շոկոլադե վեգան տորթի բաղադրատոմս» բլոգում: