top
Աղանդերի էթիկետ. ինչպես մատուցել տորթը

Աղանդերի էթիկետ. ինչպես մատուցել տորթը

Ծննդյան օր, հարսանիք, տարեդարձ՝ ոչ մի տոնակատարություն ամբողջական չէ առանց աղանդերի: Որպես կանոն՝ տորթը խնջույքի հիմնական զարդարանքն է։ Միևնույն ժամանակ կարևոր է ոչ միայն նրա գեղեցիկ տեսքն ու նրբագեղ համը, այլև ճիշտ մատուցումը: Դա յուրօրինակ ծես է, որի խնդիրն է հյուրերի մոտ առաջացնել համտեսելու անհագ ցանկություն։ Տորթերի մատուցման էթիկետին կծանոթանանք միասին Վանիլլայի այսօրվա բլոգում:

1. Եթե ​​թեյն ու աղանդերը մատուցվում է հիմնական ճաշատեսակները մատուցելուց հետո, ապա սեղանից պետք է հանել բոլոր ուտեստները, բացառությամբ գավաթների, ափսեների, բաժակների։ Ճաշի գդալների տեղը պետք է զբաղեցնի թեյը կամ աղանդերը, որոշ դեպքերում դրանք պետք է լրացվեն աղանդերի դանակներով և պատառաքաղներով։

2. Դեսերտի տեսքը չփչացնելու համար կարևոր է ընտրել այն կտրելու համար ճիշտ դանակը. թխվածքաբլիթի հիմքով աղանդերի համար հարմար է սուր խոհանոցային դանակը, նուրբ մուսս տորթերի համար ավելի լավ է երկար դանակ օգտագործել: Որպեսզի կտրելու դեպքում միջուկը չխառնվի, դանակը պետք է թաթախել եռման ջրի մեջ և ամեն անգամ օգտագործելուց հետո սրբել սրբիչով։ Կտրելիս կարևոր է դանակը տորթից հանել ոչ թե վերև, այլ այն քաշել հատակի երկայնքով, որպեսզի կտրվածքը մնա մաքուր և անթերի։

 3. Տորթերը մատուցվում են սկուտեղի վրա՝ ցածր կողքերով կամ ընդհանրապես առանց դրանց։ Եթե ​​սկուտեղը չափազանց լայն է կամ  կողքերը՝բարձր, ապա անհարմար կլինի աղանդերը ափսեների վրա դասավորել, իսկ տեսքը կարող է փչանալ։

 4. Փափուկ թխվածքաբլիթների հիմքով տորթերն ուտում են աղանդերի պատառաքաղով։ Առանց թխվածքաբլիթի աղանդերն ուտում են թեյի գդալով։ Բիսկվիթային շերտով շոկոլադե և մրգային տորթերի համար օգտագործվում է աղանդերի պատառաքաղ և դանակ։

5. Մոմերը տեղադրվում են հատուկ տակդիրների մեջ և վառվում են մատուցելուց անմիջապես առաջ, որպեսզի տորթի մակերևույթը չտուժի:


Յուրաքանչյուր կին ձգտում է հիացնել հյուրերին իր խոհարարական հմտություններով, իսկ սեղանի էթիկետը կօգնի հիասքանչ կերպով մատուցել ձեր համեղ ուտեստները: Մնացեք Վանիլլայի բլոգի հետ. այստեղ կգտնեք հետաքրքիր նորություններ և կարևոր խորհուրդներ, որոնք ձեզ անպայման օգտակար կլինեն: Իսկ <<Փաստեր քաղցրասերների համար>> բլոգում կգտնեք զարմանալի իրողություններ քաղցրավենիքի աշխարհից:

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ

Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ

Կոճապղպեղի բույրը ամանորյա տոների հետ ասոցացվող նո..

Ավելին
Կարամելի տեսակները

Կարամելի տեսակները

Տորթերի ամենասիրված հավելումներից մեկը կարամելն է,..

Ավելին
Խորհուրդներ հրուշակագործից (մաս 2)

Խորհուրդներ հրուշակագործից (մաս 2)

Հրուշակագործությունը կարելի է համարել արվեստի յուր..

Ավելին