top
Որտեղ և ինչպես պահել տորթը մինչ մատուցելը

Որտեղ և ինչպես պահել տորթը մինչ մատուցելը

Սովորաբար տորթերը սեղանին դրվում են հենց գնման օրը, սակայն իրավիճակները տարբեր են: Որևէ մեկը նախօրոք պլանավորում է տոնակատարությունը, մյուսը որոշում է անակնկալ մատուցել և տորթը տեղափոխում է մոտ մի քանի կիլոմետր։

Տորթերը բարդ արտադրանք են, դրանց պահպանման ժամկետը որոշվում է բաղադրությամբ, որի հիման վրա սահմանվում է, թե որքան երկար կարելի է պահել աղանդերը: Գործարանում պատրաստված հրուշակեղենի պահպանման ժամկետը տատանվում է 7 ժամից մինչև 3 ամիս: Vanilla-ի հերթական բլոգում կքննարկենք տորթերի պահման պայմաններն ու ժամկետները, ինչպես նաև տորթերի տեղափոխման առանձնահատկությունները։

Ինչպե՞ս ենք տորթերը պահվում Vanilla-ում։

Մեր բոլոր տորթերն ու թխվածքները պատրաստվելուց անմիջապես հետո սառչում են: Դրա տարբերությունը սովորականից այն է, որ տորթի բոլոր բաղադրիչներում պարունակվող ջուրն արագ սառչում է, ուստի դրա բյուրեղները շատ փոքր են ստացվում։ Աղանդերի սովորական դանդաղ սառեցման ժամանակ առաջանում են սառույցի մեծ բյուրեղներ, որոնք հալչելով փչացնում են արտադրանքի համն ու տեքստուրան։ Բացի այդ, դանդաղ սառչելիս տորթում կարող է ստեղծվել բակտերիաների աճի համար բարենպաստ միջավայր։

Այլ կերպ ասած, արագ սառեցումը թույլ է տալիս պահպանել պատրաստի հրուշակեղենի համը, թարմությունը և տեքստուրան։

-20-ից -22 աստիճան ջերմաստիճան ունեցող խցիկում գերարագ սառչելուց հետո տորթերը ջնարակապատվում են և տեղափոխում մինչև +2 աստիճան ջերմաստիճանի սառնարան։

Ինչպես մատուցել տորթն առաքումից անմիջապես հետո

Եթե ​​տոնակատարության օրը տորթ եք պատվիրել, ապա առաքումից հետո, մատուցելուց առաջ այն պետք է պահել սենյակային ջերմաստիճանում 10-15 րոպե։

Ինչպես պահել տորթը առաքումից հետո

Եթե ​​որոշել եք նախապես պատվիրել տորթը կամ պարզապես չեք սիրում տոնի նախօրեին իրարանցում անել տորթ պատրաստելու համար, ապա առաքումից հետո տորթը պետք է դնել սառնարան: Իրադարձությունների զարգացման մի քանի տարբերակ կա՝

Տոնակատարությունը նախատեսվում է նույն օրը, բայց մի փոքր ուշ, կամ հաջորդ օրը։ Այս դեպքում անհրաժեշտ է տորթը դնել սառնարանում +2 աստիճանից ոչ բարձր ջերմաստիճանում։ Բացի այդ, պետք չէ սրանից հետո և մատուցելուց առաջ այն պահել սենյակային ջերմաստիճանում։

Ցանկանու՞մ եք տորթը նվիրել, թե՞ այն ձեզ հետ տանել մեկ այլ բնակարան/ մեկ այլ քաղաք: Երկար ճանապարհորդելիս աղանդերը պետք է սառեցնել։ Առաքումից հետո դրեք սառցախցիկում անմիջապես դուրս գալուց առաջ, հանեք և դրեք ջերմային տոպրակի մեջ։

Անկախ նրանից՝ տորթը պահում եք սառնարանում, թե սառցարանում, պետք չէ այն տուփից հանել, ավելի լավ կլինի այն  լրացուցիչ տոպրակի մեջ դնեք, որպեսզի տորթը չներծծի սառնարանում պահվող այլ ապրանքների հոտերն ու բույրերը։

Հիշեք, որ պահպանման և մատուցման սխալ ջերմաստիճանը կարող է փոխել տորթի համը կամ տեքստուրան: Հետևեք մեր խորհուրդներին՝ տորթերը լիովին վայելելու համար:

Առաքումից հետո խորհուրդ ենք տալիս տորթը պահել սառնարանում ոչ ավելի, քան 6 ժամ՝ առավելագույնը 24 ժամ։

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Բիսկվիթի անհավանական պատմությունը

Բիսկվիթի անհավանական պատմությունը

Վանիլային բիսկվիթն առաջին անգամ պատրաստվել է 1891..

Ավելին
Ինչու են դեսերտը վայելում վերջում

Ինչու են դեսերտը վայելում վերջում

Բարբրա Սթրեյզանդն ասել է՝ «Կյանքը չափազանց կարճ է,..

Ավելին
Աղանդերի էթիկետ. ինչպես մատուցել տորթը

Աղանդերի էթիկետ. ինչպես մատուցել տորթը

Ծննդյան օր, հարսանիք, տարեդարձ՝ ոչ մի տոնակատարութ..

Ավելին