top
Մեղրով տորթ․ խորհուրդներ և հնարքներ ձեր բաղադրատոմսը կատարելագործելու համար

Մեղրով տորթ․ խորհուրդներ և հնարքներ ձեր բաղադրատոմսը կատարելագործելու համար

Մեղրով թխվածքը կամ մեղրով տորթը բոլորիս ծանոթ է և սիրված դեռ մանկուց։ Ով ասում է, որ այն չի սիրում, չի փորձել իսկական մեղրով տորթ, քանի որ անհնար է չսիրել այս նուրբ, թեթև և անուշաբույր տորթը։ Մեղրով թխվածք պատրաստելու տեխնոլոգիան պարզ է, բայց միևնույն ժամանակ այն ունի իր նրբություններն ու դետալները։

Անմիջապես պետք է նշել, որ մեղրով տորթը երկարաժամկետ պահպանման համար չէ, ուստի ավելի լավ է այն գնել անմիջապես արտադրողից կամ պարզապես պատվիրել այն հրուշակագործից։


Մեղրով թխվածքի պատրաստման տեխնոլոգիան ներառում է մի քանի փուլ։ Առաջինը մեղրով շերտերի պատրաստումն ու թխումն է, երկրորդը՝ միջուկը, այդ թվում՝ կրեմը, վերջին փուլը՝ ամեն ինչ հավաքելը և զարդարելը։ 

Հայտնի խոհարարներն ասում են, որ խմորն ավելի լավ հունցելու համար օգտագործվող բաղադրիչները պետք է լինեն նույն ջերմաստիճանի։ Ուստի ձվերը եփելուց կես ժամ առաջ պետք է հանել սառնարանից։


Կարևոր է ձուն և շաքարավազը խառնել գոլորշու վրա, եթե դա հնարավոր չէ, կարելի է այն եփել մարմանդ կրակի վրա՝ հետևելով, որ բաղադրիչները չայրվեն։


Ալյուրը պետք է մաղել․ այդ կերպ այն կհագեցվի թթվածնով, իսկ տորթերը կստացվեն փափուկ։


Նշենք, որ չնայած մեղրով տորթի պարզ բաղադրատոմսին, ոչ բոլոր տնային տնտեսուհիները կարող են պարծենալ դրա կատարյալ կատարմամբ: Բացահայտենք իսկապես քնքուշ, հալվող մեղրով տորթ պատրաստելու գաղտնիքները:


• Ընտրեք բնական և որակյալ մեղր. Նախընտրելի է հեղուկ մեղրը, եթե արդեն մեղրը պնդացել է, կարող եք հալեցնել գոլորշու վրա։ Եթե ցանկանում եք, որ տորթն ունենա մեղրի արտահայտիչ համ, մուգ մեղրը լավագույն ընտրությունն է: Անհայտ ծագման անորակ մեղրը չունի ոչ համ, ոչ բնորոշ բույր: Նույնը վերաբերում է կրեմին՝ միայն բնական կարագ և լավ որակի թթվասեր։

• Տորթի համար բաղադրիչները խառնելու նրբությունները. մեղրի հետ միասին խմորին պետք է ավելացնել սոդա։ Եթե փխրեցուցիչ եք օգտագործում, վերջում ավելացրեք։ Կարող եք ավելացնել երկու բաղադրիչներն էլ, բայց օգտագործեք յուրաքանչյուրից կես բաժին՝ բաղադրատոմսում նշված քանակից։

• Խմորը գրտնակելու գաղտնիքները. մի՛ սպասեք, որ խմորն ամբողջությամբ սառչի։ Ավելի լավ է այն տաք գրտնակել սիլիկոնե գորգի վրա։ 

• Կրեմի պատրաստման առանձնահատկությունները. թթվասերը պետք է լինի անմիջապես սառնարանից հանված։ 

• Շաքարավազի փոխարեն օգտագործեք շաքարի փոշի։ 


Մեղրով տորթի ձևավորման տարբեր եղանակներ կան, շատերը նախընտրում են հենց դասական տարբերակը, երբ շերտերից մեկը մանրացնում են և հենց այդ փշրանքներով էլ ձևավորում տորթը։ Սակայն, այժմ տարածված է ծննդյան տարեդարձի տորթ ընտրել մեղրովը և ձևավորել առատ կրեմով կամ այլ դետալներով։ 


Ավելին

Ավելին
Ավելին
Հետաքրքիր փաստեր չիզքեյքի մասին

Հետաքրքիր փաստեր չիզքեյքի մասին

Ամենատարածված վարկածի համաձայն՝ պանրով և կաթնաշոռո..

Ավելին
Ինչպես երեխաներին ներգրավել ծննդյան տորթի թխման գործընթացում

Ինչպես երեխաներին ներգրավել ծննդյան տորթի թխման գո..

Տորթ թխելը միայն խոհարարական գործունեություն չէ. դ..

Ավելին
Սերոտոնին․ երջանկության հորմոնը՝ շոկոլադի համով

Սերոտոնին․ երջանկության հորմոնը՝ շոկոլադի համով

Արևային ու ջերմ օրերից հետո դժվար է համակերպվել աշ..

Ավելին