Մարցիպանով տորթերը շատ սիրված և տարածված են, բայց մինչ օրս ինչպես շատ տնային տնտեսուհիներ, այնպես էլ հրուշակագործներ դժվարանում են դրա պատրաստման հարցում: Պատճառներից մեկն այն է, որ մարցիպանի հետ աշխատանքը ունի մի քանի գաղտնիք, որոնցով կկիսվենք Վանիլլայի այսօրվա բլոգում:
Մարշմելոուով մարցիպանի բաղադրատոմսն ամենահայտնին ու պարզն է: Այն ունիվերսալ է, և կարելի է օգտագործել ինչպես զարդարանքներ ստանալու, այնպես էլ տորթի երեսապատման համար: Ընդհանուր առմամբ, անհրաժեշտ է չորս բաղադրիչ՝ մարշմելոու (100 գր.), շաքարի փոշի (250 գր.), մի քիչ կիտրոնաթթու և ջուր։ Պետք է լցնել մարշմելոուն ամանի մեջ, ավելացնել մի պտղունց կիտրոնաթթու՝ նոսրացրած մեկ ճաշի գդալ ջրի մեջ։ Թասը դնել միկրոալիքային վառարանում առավելագույն տաքությամբ: Մարշմելոուն լավ հալվելուց հետո պետք է խառնել շաքարի փոշին։ Աշխատեք այնպես, ինչպես խմորով - մարցիպանը պետք է դառնա հարթ, միասեռ և առաձգական: Պատրաստի կտորը թաթախել շաքարի փոշու մեջ, փաթաթել թաղանթով և դնել սառնարան կես ժամով: Մարցիպանը գունավորելու երկու եղանակ կա. խառնելիս ներկ ավելացրեք, այսպես դուք ստանում եք նուրբ երանգներ; գունավորեք արդեն պատրաստ տորթը կամ զարդարանքը: Երկրորդ դեպքում գույնն ավելի վառ կլինի, կարելի է համադրել երանգներն ու գունային բարդ դեկորացիաները։
Մարցիպանով աշխատելն այնքան էլ բարդ գործընթաց չէ, որքան կարող է թվալ: Ահա մի քանի խորհուրդ.
· նախ օգտագործեք բարձրորակ շաքարի փոշի. այն պետք է լինի առանց հատիկների, քանի որ շաքարի բյուրեղների պատճառով մարցիպանի բարակ շերտը կպատռվի։
· տորթի վրա զարդարանքը կպցնելու համար խոնավացրեք մակերեսի ցանկալի հատվածը։ Հավաքված զարդարանքների մասերը կարելի է միացնել ձվի սպիտակուցով։
· բարդ և մեծ ծաղիկները չորանալուց հետո պետք է պահել սառնարանում, իսկ տորթը սեղանին մատուցելուց քիչ առաջ սոսնձել սպիտակուցով։ Հակառակ դեպքում դրանք օդից խոնավություն կներծծեն և կարող են կորցնել իրենց ձևը:
· մակերեւույթը փայլեցնելու համար տորթը մատուցելուց 10-20 րոպե առաջ օղիով պատել։ Ալկոհոլը արագ գոլորշիանալու է, և տորթը փայլուն կլինի։
· եթե ցանկանում եք տորթը ծածկել մարցիպանով, ապա նախ պետք է պատրաստեք տորթի մակերեսը։ Հարմար է այն օգտագործել շոկոլադե գանաշի, կարագի կամ կարամելի հիմքով կրեմի վրա։ Նման շերտը կօգնի մարցիպանին պահպանել իր ձևը. այն «լողում է» խոնավությունից, ուստի չի կարող կիրառվել խոնավ տորթերի կամ թթվասերային հիմքի վրա։
Դե ինչ, այսքանն էր Վանիլլայի այսօրվա բլոգը, հետևե՛ք մեր նորություններին: Միասին կբացահայտենք ամենաօգտակարր գաղտնիքները հրուշակեղենի աշխարհից: Իսկ թե ինչպես առավել հաճելի դարձնել մեկ գավաթ սուրճը, ընթերցեք <<Աղանդեր սուրճի համար ամբողջ աշխարհից>> բլոգում: