top
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ

Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ

Կոճապղպեղի բույրը ամանորյա տոների հետ ասոցացվող նույն հատկանիշն է, ինչ մանդարինի և դարչինի բույրը։ Կոճապղպեղի թխվածքաբլիթները կարելի է գեղեցիկ փաթեթավորել նվերների համար, վերածել ոճային ամանորյա խաղալիքների կամ պարզապես ուտել: Կոճապղպեղի թխվածքաբլիքների լավ բաղադրատոմսով կկիսվենք Վանիլլայի այսօրվա բլոգում։


Պատրաստման ժամանակը՝

պատրաստում․ 30 րոպե

թխում․ 15 րոպե

Քանակը՝ 10-12 չափաբաժին

Բաղադրությունը՝

580 գ ալյուր

2 թ․ գ. դարչին

2 թ. գ. աղացած կոճապղպեղ

1/2-1 թ․ գ․  կայենյան բիբար

1 թ. գ․ սոդա

1/4 թ․ գ․ աղ

225 գ կարագ

215 գ շագանակագույն շաքար

1 ձու

165 գ կրաքարի մեղր

Ջնարակի համար․

60 գ սպիտակուց

2 ճ․ գ. կիտրոնի հյութ

350-400 գ շաքարի փոշի

հրուշակեղենի ուլունքներ զարդարման համար.

Պատրաստման եղանակը

Պատրաստել խմորը․ ալյուրը, համեմունքները, սոդան, աղը խառնել ամանի մեջ։ Փափկած կարագը կտրատել փոքր խորանարդների և միջին արագությամբ հարել շաքարավազի հետ հարիչով: Մի դադարեցրեք հարելը, ավելացրեք ձուն և մեղրը։ Ինտենսիվ հարում ենք 1 րոպե, որպեսզի մեղրը լուծվի։ Այնուհետև փոխեք հարիչի ռեժիմը, շարունակելով զանգվածը խառնել, աստիճանաբար լցրեք ալյուրը համեմունքներով, պետք է ստանաք խոնավ, փխրուն խմոր։ Աշխատանքային մակերեսին դրեք կոճապղպեղի խմորը, մի փոքր հունցեք, ապա հավաքեք ամանի մեջ, ծածկեք թաղանթով և 2 ժամով դրեք սառնարան։

Խմորը բաժանեք 2 մասի և յուրաքանչյուրը յուղաթղթի երկու շերտերի միջև գրտնակեք 4-5 մմ հաստությամբ շերտի։ Յուղաթղթի վերին թերթիկը հանում ենք, կաղապարների միջոցով թխվածքաբլիթները կտրատում։ Դնում ենք սառցախցիկում 10-15 րոպե։ Թխվածքաբլիթներն առանձնացնել մնացած խմորից, դնել մագաղաթով պատված թխվածքաբլիթի վրա և թխել 185 °C տաքացրած ջեռոցում 12-15 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա։

Ջնարակ թխվածքաբլիթի համար

Պատրաստել ջնարակը։ Դանդաղ հարիչով խառնում ենք սպիտակուցն ու կիտրոնի հյութը։ Աստիճանաբար ավելացնում ենք շաքարի փոշին և արագությունը մեծացնելով, սպիտակուցը հարում ենք 3-5 րոպե մինչև թանձր փրփուր ստանալը։ Գլազուրը լցրեք հրուշակեղենի տոպրակի մեջ և օգտագործեք նախշեր նկարելու կամ տառեր գրելու կամ թխվածքաբլիթների եզրերին ուրվագծելու համար։

Դե ինչ, այսքանն էր Վանիլլայի այսօրվա բլոգը, շարունակեք հետևել մեր նորություններին, ինչպես նաև ընթերցեք «Գազարով տորթ սերուցքային պանրի կրեմով» բլոգը։

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Տորթի փափուկ և փխրուն շերտերի պատրաստման գաղտնիքները

Տորթի փափուկ և փխրուն շերտերի պատրաստման գաղտնիքնե..

Տորթեր պատրաստում են ամենատարբեր խմորներով, բայց..

Ավելին
Երջանիկ պատահականություն․ կարամելի պատմությունը

Երջանիկ պատահականություն․ կարամելի պատմությունը

Դժվար է պատկերացնել, որ տասը դար առաջ դեսերտները,..

Ավելին
Մուսային տորթի առանձնահատկությունները

Մուսային տորթի առանձնահատկությունները

Մուսային տորթերը համարվում են հրուշակեղենի ամենաժա..

Ավելին