top
Գազարով տորթ սերուցքային պանրի կրեմով

Գազարով տորթ սերուցքային պանրի կրեմով

Գազարով տորթի լավ բաղադրատոմս գտնելը այդքան էլ հեշտ չէ, սակայն Վանիլլայի բաղադրատոմսով այն ստացվում է արագ, թեթև և անչափ համեղ։


Ինչպե՞ս պատրաստել գազարով տորթ սերուցքային պանրով:

Նախ կպատրաստենք տորթի շերտերը, իսկ հետո՝ սերուցքային պանրով կրեմը։ Ամենահեշտ ձևը երկու շերտ թխելն է, որոնք հետո կտրվում են երկու մասի։ Կստանաք տորթի չորս շերտ, որոնք առատ քսելու ենք պանրի կրեմով։  Մեր տորթի հիմնական բաղադրիչը գազարն է, որը պետք է ավելացնել բավարար քանակությամբ։ Այն կդարձնի տորթը խոնավ, քաղցր և կտա տորթերին  գեղեցիկ գույն։ Կարելի է գազարը քերել կամ օգտագործել բլենդեր, որը վայրկյանների ընթացքում կտրատում է նուրբ հատիկներ։ Մարդկանց մեծամասնությունը նախընտրում է հարթ խյուս, առանց գազարի մեծ կտորների:


Մեր բաղադրատոմսում մենք օգտագործում ենք սովորական սպիտակ և շագանակագույն շաքարավազի հավասար չափաբաժիններ: Շագանակագույն շաքարավազը գազարով տորթը կդարձնի ավելի թեթև, նուրբ և յուրահատուկ համ կհաղորդի տորթերին: Այս դեպքում գազարի տորթը մի փոքր ավելի քաղցր կստացվի։ Ավելի կարամելային համի համար կարող եք օգտագործել միայն շագանակագույն շաքարավազ: Բացի ընկույզից, գազարով տորթի խմորին կարող եք ավելացնել չամիչ, սալորաչիր, այլ չոր մրգեր կամ ավելորդ ոչինչ ավելացնել։


Գազարով տորթ սերուցքային պանրով

Օգտագործելով հետևյալ քանակությամբ բաղադրիչներ՝ 18 սմ տրամագծով կաղապարի մեջ կարող եք չորս շերտով գազարով տորթ պատրաստել (թխել երկու բիսկվիթ և կտրատել)․

գազար՝ 330 գ

ալյուր՝ 220 գ

ընկույզ՝ 60 գ.

ձու՝ 3 հատ

շագանակագույն շաքարավազ՝ 130 գ

սպիտակ շաքար՝ 130 գ

բուսական յուղ՝ 180 մլ

սոդա՝ 1 ճ/գ

աղ՝ ¾ թեյի գդալ.

աղացած դարչին՝ 1 ճ/գ

մշկընկույզ՝ ¼ թեյի գդալ.

աղացած բուրավետ պղպեղ՝ ¼ թեյի գդալ.

աղացած մեխակ՝ ¼ թեյի գդալ.

Կրեմ՝

սերուցքային պանիր՝ 560 գ

սերուցք 33%՝ 150 գ

շաքարի փոշի՝ 130 գ

Պանրի կրեմի այս քանակությունը կբավականացնի տորթի շերտերը միացնելու և թխվածքի վերին մասը ծածկելու համար։ Եթե ​​ցանկանում եք թխվածքի կողքերը պատել կրեմով, ապա ավելի շատ պատրաստեք (Ձեզ անհրաժեշտ կլինի մոտավորապես 250-300 գ ավել պանիր և համապատասխան քանակությամբ սերուցք և շաքարի փոշի): 


Պատրաստման եղանակը

1. Ընկույզը մանր կտրատել։ Կարիք չկա կտորները շատ փոքրացնել։

2. Լվացեք և մաքրեք գազարը: Գազարը կտրատել մոտ 5 սմ երկարությամբ կտորների, դնել կոմբայնի մեջ (բլենդեր) և մանրացնել մինչև մանր փշրանքներ ստանալը: Եթե ​​բլենդեր չունեք, գազարը մանր քերիչով քերեք։

3. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով։ 18 սմ տրամագծով թավայի հատակին թուղթ դնել, ապա թուղթը և տապակի կողքերը կարագով քսել։

4. Միջին ամանի մեջ միացրեք ալյուրը, աղը, սոդան, դարչինը, մշկընկույզը, բուրավետ պղպեղը և մեխակը:

5. Ընկույզով ամանի մեջ դնել 2 ճաշի գդալ ալյուրի խառնուրդը և հարել (դա անհրաժեշտ է, որպեսզի թխելու ժամանակ ընկույզի կտորները չընկնեն տորթի հատակը)։

6. Մեծ ամանի մեջ միացրեք ձուն և շաքարավազը: Միավորեք դրանք՝ օգտագործելով հարիչ՝ ցածր արագությամբ (մեկ րոպեից պակաս):

7. Շաքարավազ-ձվի խառնուրդի մեջ բարակ հոսքով լցնել բուսական յուղը, շարունակել աշխատել հարիչով ցածր արագությամբ, մինչև միատարր խտություն ստանանք։

8. Ալյուրի խառնուրդը լցնել ձվի խառնուրդի մեջ։ Միավորել ցածր արագությամբ հարիչով։

9. Ավելացնել կտրատած գազարն ու ընկույզը։ Խառնել գդալով։

10. Պատրաստի թավայի մեջ լցնել գազարի տորթի խմորի կեսը: Թխել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում մոտ 37-45 րոպե։

11. Ջեռոցից հանում ենք գազարի տորթը։ Թող սառչի մետաղական դարակի վրա մինչև սենյակային ջերմաստիճանը:

12. Թխել հաջորդ բիսկվիթը։

13. Պատրաստեք սերուցքային կրեմը։ Սերուցքը հարելու համար այն 10 րոպեով դրեք սառցախցիկում։ Այն ամանը, որում կհարեք սերուցքը, կարելի է դնել մեկ այլ, ավելի մեծ ամանի մեջ՝ մեկ քառորդով լցված սառցե ջրով: Կրեմը սկզբում հարում ենք ցածր արագությամբ՝ աստիճանաբար ավելացնելով։ Հենց կրեմը պահի իր ձևը, դադարեցրեք հարելը: Կրեմին ավելացնել շաքարի փոշին և սառը սերուցքային պանիրը։ Հարել ցածր արագությամբ, մինչև հարթ լինի: Ավելի լավ է պատրաստի կրեմը կես ժամ դնել սառնարանում։

14. Կտրեք շերտերի վերին կեղևը, որպեսզի դրանք ավելի լավ ներծծվեն պանրի կրեմով: Դանակով կամ թելով յուրաքանչյուր տորթ բաժանեք երկու հավասար մասերի։

15. Հավաքեք գազարով տորթ սերուցքային պանրով։ Ներքևի շերտը դրեք այն ափսեի վրա, որի վրա կմատուցեք տորթը: Հաշվեք կրեմի չափը, որպեսզի բավական լինի թխվածքի բոլոր շերտերը շերտավորել և ծածկել վերևը (և տորթի կողքերը, եթե դրա համար պատրաստել եք անհրաժեշտ քանակությամբ պանրային կրեմ)։

16. Զարդարեք գազարով տորթը պանրի կրեմով ձեր ցանկությամբ կամ օգտագործեք ստորև ներկայացված հրահանգները։

Դե ինչ, փորձեք և վայելեք անմահական տորթը։ Շարունակեք հետևել Վանիլլայի բլոգին, ինչպես նաև ընթերցեք «Աշխարհի 10 ամենաթանկ աղանդերը» բլոգը։

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Շոկոլադի մահացու չափաբաժին

Շոկոլադի մահացու չափաբաժին

Բոլորս էլ գիտենք, որ ամեն ինչ պետք է չափավոր լինի,..

Ավելին
Միջազգային «քաղցր» տոները

Միջազգային «քաղցր» տոները

Բոլոր տոնական ճաշացանկերը պարունակում են աղանդեր,..

Ավելին
Աղանդերի էթիկետ. ինչպես մատուցել տորթը

Աղանդերի էթիկետ. ինչպես մատուցել տորթը

Ծննդյան օր, հարսանիք, տարեդարձ՝ ոչ մի տոնակատարութ..

Ավելին