top
Ամառային թարմ ու թեթև դեսերտ

Ամառային թարմ ու թեթև դեսերտ

Ամռանը քաղցրավենիք պատրաստելիս պետք է հիշել մի քանի պարզ կանոն՝ հնարավորինս քիչ կրեմ, թեթև խմոր և մրգային թարմ համեր։ Վանիլլայի այսօրվա բլոգում կկիսվենք այնպիսի բաղադրատոմսով, որը կզարդարի ձեր ամառային սեղանները՝ բնության գրկում, լողավազանի մոտ թե տանը․ կիտրոնով և հապալասով կեքսեր՝ սերուցքային պանրի սառը կրեմով։ 


Հապալասը և կիտրոնը ամենաթարմ համադրություններից են, որոնց մասին լսելիս անգամ զգում ես էներգիան: Այն պատրաստելու համար մեծ ջանքեր պետք չեն, քանի որ բաղադրատոմսը շատ պարզ է։ Տվյալ բաղադրատոմսը նախատեսված է 30 կեքսի համար, սակայն կարող եք փոփոխել չափաբաժինները՝ ըստ անհրաժեշտության։

Բաղադրություն․

3 բաժակ ալյուր

2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ

1/2 թեյի գդալ աղ

250 գրամ կարագ՝ սենյակային ջերմաստիճանի

2 բաժակ շաքարավազ

4 ձու

2 թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ

1 կիտրոն

1 բաժակ կաթ

1 և 1/2 բաժակ հապալաս


Ջեռոցը տաքացնել մինչև 350 աստիճան: Կեքսի ֆորմաները պատրաստել՝ կախված նրանից, թե ինչ տրբերակ եք օգտագործում։

Մաղում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը և մի կողմ ենք դնում։ Պատում ենք հապալասները ալյուրի թեթև շերտով և մի կողմ դնում։. Հարիչի ամանի մեջ կարագը և շաքարավազը հարում ենք միջին արագությամբ մինչև գունատ և փարթամ զանգված ստանալը՝ մոտ 4 րոպե։Ստացված զանգվածին հերթով ավելացնում ենք ձվերը։ Յուրաքանչյուր ձվից հետո լավ խառնում ենք։ Ավելացնում ենք վանիլի էքստրակտ և կիտրոնի կեղև: Խառնում ենք, ապա ավելացնում չոր բաղադրիչների մեկ երրորդը և խառնում դանդաղ՝ մինչև միացվի: Ավելացնում ենք կաթի կեսը, նրբորեն խառնում, ապա

մնացած բաղադրիչները՝ հերթափոխով չոր, թաց, չոր: Չափից շատ մի խառնեք:


Օգտագործելով գդալ կամ սպաթուլա, հապալասները նրբորեն տեղադրեք խմորի մեջ՝ զգույշ լինելով, որ հատապտուղները չկոտրվեն: Լցրեք կեքսի ֆորմաները 2/3-ով: Թխեք 17-20 րոպե կամ ստուգեք փայտե չոփիկով: Թողեք կեքսերը ֆորմայի մեջ սառչի 5 րոպե, այնուհետև տեղափոխեք մետաղական տարայի մեջ մինչև ամբողջովին սառչի:


Կիտրոնային, սերուցքային կրեմ․

500գրամ սերուցքային պանիր՝ փափկած

240 գրամ կարագ՝ սենյակային ջերմաստիճանի

850 գրամ շաքար

1 թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ

1 օրգանական կիտրոն՝ կեղև և հյութ


Խառնեք կարագը և սերուցքային պանիրը մինչև հարթ, միասեռ  զանգված ստանալը: Ավելացրեք վանիլինը, կիտրոնի կեղևը և հյութը և խառնեք մինչև միասեռ դառնալը։

Աստիճանաբար ավելացրեք  շաքարավազը, հարեք մինչև հարթ լինի։ Կրեմը պատրաստ է։


Հենց որ կեքսերը սառչում են, հրուշակագործի պարկով ավելացրեք սերուցքային կրեմը ամեն կեքսի վրա: Զարդարեք կիտրոնի շերտերով և հավելյալ հապալասով: Դրեք սառնարանում, մինչև բավականաչափ սառչի՝ մոտ 20-30 րոպե և վերջ, անմահական ու  թարմ կեքսերը կարող եք վայելել։


Շարունակեք հետևել Վանիլլայի բլոգին հետաքրքիր բաղադրատոմսերի, խոհարարական խորհուրդների համար, ինչպես նաև ընթերցեք Կատարյալ սիռնիկների բաղադրատոմս

բլոգը։



Ավելին

Ավելին
Ավելին
Հրուշակեղենի արվեստը․ ուսումնասիրելով դեկորատիվ տորթերի աշխարհը

Հրուշակեղենի արվեստը․ ուսումնասիրելով դեկորատիվ տո..

Vanilla cake bakery-ում առկա են գեղեցիկ ու ինքնատի..

Ավելին
Աղանդեր տարբեր տեսակի թեյի համար

Աղանդեր տարբեր տեսակի թեյի համար

Թեյի յուրաքանչյուր տեսակ ունի իր պատմությունը և յո..

Ավելին
Ամանորյա աղանդերի կատարյալ տարբերակներ

Ամանորյա աղանդերի կատարյալ տարբերակներ

Ամանորյա սեղանի պարտադիր տարրերից մեկը աղանդերն է...

Ավելին