Առանց մի կտոր լավ շոկոլադի դժվար է պատկերացնել մեկ բաժակ սուրճը կամ մեկ բաժակ լավ կոնյակը։
Ստոպ։ Բայց, ասում են, որ շոկոլադը վնասակար է. այն գիրացնում է, կախվածություն է առաջացնում, և ընդհանրապես, այսօր լավ շոկոլադ չես գտնի. ի՞նչ կարող ենք անել:
Ամեն ինչ շատ ավելի պարզ է։ Եկեք չլսենք մարդկանց, ովքեր փորձում են վարկաբեկել մեր սիրելի քաղցրավենիքը, այլ ինքնուրույն պարզենք ճշմարտությունը։
Մենք անմիջապես կպատասխանենք, որ ոչ, դա ճիշտ չէ։ Շոկոլադի օգնությամբ դուք կարող եք նույնիսկ բարելավել ձեր ինքնազգացողությունը։
2 շաբաթվա ընթացքում օրական 50 գրամ որակյալ շոկոլադը կօգնի նվազեցնել սթրեսի մակարդակը։
Մուգ շոկոլադի սալիկը պարունակում է նույնքան հակաօքսիդանտներ, որքան 3 բաժակ կանաչ թեյը, մեկ բաժակ կարմիր գինին կամ մեկ բաժին հապալասը:
Սրտի հիվանդությունների ռիսկը կնվազի 50%-ով, եթե ամեն օր ուտեք 4-5 կտոր շոկոլադ։ Եվ ամենակարևորը, այն չի ազդի ձեր քաշի վրա, եթե դրանք ուտեք առնվազն ամեն օր, բայց ոչ ավելի, քան 25 գրամ:
Դուք ևսվաճառասեղանին փնտրու՞մ եք առկա ամենադառն ու սև շոկոլադը և ուտում այն առանց որևէ հաճույքի։
Դուք այլևս կարիք չունեք դա անել: Նախ՝ սև շոկոլադ բնության մեջ գոյություն չունի։ Ցանկացած ընկերություն կարող է արտադրել միայն մուգ, կաթնային և սպիտակ շոկոլադ։ Երկրորդ, ամենադառը, 99%-անոց շոկոլադի և ձեր սիրելի կաթի սալիկի միջև տարբերությունը 17-20 կալորիա է:
Իսկ ի՞նչ կասեք շաքարի մասին։ Եթե ձեզ անհանգստացնում է գոտկատեղը կամ արյան մեջ շաքարի բարձրացումը, ապա պետք է ուշադրություն դարձնեք ածխաջրերին, այլ ոչ թե շաքարի պարունակությանը: Կրկին, կաթի սալիկի և մուգ սալիկի տարբերությունը ընդամենը 4,5 գրամ է:
Մուգ շոկոլադն իրականում նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը: Բայց դա անելու համար անհրաժեշտ է այն ուտել բժշկի նշանակած չափաբաժնով:
Ցանկանու՞մ եք ինքներդ վայելել կաթնային շոկոլադ: Հեռացրեք ձեր սննդակարգից մի կտոր հաց, և ձեր օրական ընդհանուր կալորիականությունը կմնա նույնը, կարծես միայն մուգ շոկոլադ եք օգտագործում:
Այստեղ դժվար է վիճել: Բայց ահա մի հասարակ լայֆհաք։ Շրջեք սալիկն ու կարդացեք բաղադրիչները։ Կախված բազմազանությունից՝ այն կպարունակի կակաոյի կարագ, կակաոյի զանգված, շաքար, կաթի փոշի, լեցիտին, վանիլին։
Տոնեք ձեր հաղթանակը վեգաններ․ լավ արտադրողի մուգ շոկոլադը չի պարունակում կենդանական ծագման հումք, ինչը նշանակում է, որ դուք կարող եք այն ամեն օր վայելել:
Ցանկացած այլ հավելումներ, ինչպիսիք են արմավենու յուղը կամ կակաոյի յուղի փոխարինիչները, անմիջապես շոկոլադը վերածում են շոկոլադե սալիկի կամ ջնարակի:
Այս թյուր կարծիքը դեռևս տարածվում է մայրերի և տատիկների կողմից՝ փորձելով մեզանից խլել շոկոլադե տորթի հերթական կտորը։ 2011 թվականին European Journal of Clinical Nutrition-ում հրապարակված տասը կլինիկական հետազոտություններ ցույց են տվել, որ մուգ շոկոլադը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, երբ սպառվում է ողջամիտ քանակությամբ: Սովորական ձուն (դեղնուցը) կամ տրանս ճարպերով մթերքները շատ ավելի վնասակար են օրգանիզմի համար, քան ցանկացած լավ շոկոլադ:
Այո, այո և կրկին այո: Մենք և դուք հաստատ գիտենք, որ լավ շոկոլադը իսկական նվեր է մեզ համար․ կյանքն անմիջապես դառնում է ավելի լավը, գույներն ավելի վառ են, իսկ մարդիկ՝ ավելի բարի։
Շոկոլադից կախվածությունը առաջանում է դոֆամինի արտազատման հետևանքով առաջացած էյֆորիայի վիճակի պատճառով։ Ի դեպ, շոկոլիզմը համարվում է ամենապարզ հակումներից մեկը։ Դրանից կարող եք ազատվել՝ փոխելով դոֆամինի աղբյուրը՝ լողալ, մերսում, զվարճալի սերիալ, գրկախառնություններ կամ համբույրներ։
Դուք կարող եք ազատվել դրանից, բայց արդյոք դա անհրաժեշտ է: Այսօր տեղեկացանք, որ շոկոլադի վտանգավորության մասին հայտարարությունների մեծ մասը առասպելներ են, ինչը նշանակում է, որ ողջամիտ քանակությամբ շոկոլադ ուտելը ցանկալի է և հաճելի։ Եվ Vanilla Cake-ը դա հաջողությամբ հաստատում է սեփական օրինակով՝ առաջարկելով շոկոլադե տորթերի լայն տեսականի, որոնք կարող եք պատվիրել ու բարձրացնել ձեր և ձեր մտերիմների տրամադրությունը։