top
Էկլերի բաղադրատոմս

Էկլերի բաղադրատոմս

Էկլեր բոլորն են սիրում, սակայն էկլերի լավ բաղադրատոմս քչերն ունեն։ Վանիլլան այսօր Ձեզ է ներկայացնում փորձված բաղադրատոմս, որը կգրավի Ձեր սիրտը։


Խմորի համար.

1 տուփ կարագ

1 բաժակ ջուր

1 բաժակ ալյուր

1/4 թեյի գդալ աղ

4 ձու


կրեմի համար.

2 բաժակ կաթ

1/2 բաժակ շաքար

4 ձվի դեղնուց

1/4 բաժակ եգիպտացորենի օսլա

1 թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ


շոկոլադե գանաշի համար.

150գ դառը շոկոլադ

1/2 բաժակ թանձր սերուցք

2 ճաշի գդալ կարագ


Պատրաստման եղանակը

1․ Կաթսայի մեջ հարեք կարագը, ջուրը և աղը։ Տաքացրեք միջին ջերմության վրա, մինչև կարագը հալվի, և խառնուրդը եռա։

2. Կրակը իջեցրեք նվազագույնի և միանգամից ավելացրեք ալյուրը։ Փայտե գդալով հարում ենք, մինչև զանգվածը խմորի հարթ գնդիկ ձևավորի և թավայի կողքերից հեռանա:

3. Խմորը հանում ենք կրակից և թողնում, որ մի փոքր սառչի։

4. Աստիճանաբար ավելացրեք ձվերը մեկ առ մեկ՝ յուրաքանչյուր ավելացումից հետո լավ խառնելով։ Խմորը պետք է լինի հարթ և փայլուն։

5. Նախապես տաքացրեք ձեր ջեռոցը 200°C և թավան պատեք յուղաթերթով:

6. Խմորեղենի խմորը տեղափոխեք հրուշակեղենի տոպրակի մեջ՝ մեծ կլոր ծայրով:

7. Խողովակով 7-8սմ երկարությամբ խմորի շերտեր անցկացրեք պատրաստված թխման թերթիկի վրա՝ թողնելով նրանց միջև տարածություն:

8. Թխեք նախապես տաքացրած ջեռոցում մոտ 30-35 րոպե կամ մինչև էկլերները ոսկե դարչնագույն դառնան և փքվեն։ Խուսափեք թխելու ընթացքում ջեռոցը բացելուց։


Կրեմի պատրաստման եղանակ.

1. Կաթսայի մեջ տաքացրեք կաթը միջին ջերմության վրա, մինչև այն սկսի եփ գալ: Հեռացրեք կրակից։

2. Առանձին ամանի մեջ հարում ենք ձվի դեղնուցը, շաքարավազը և եգիպտացորենի օսլան մինչև լավ միանան:

3. Տաք կաթը աստիճանաբար հարում ենք ձվի խառնուրդի մեջ, ապա զանգվածը վերադարձնում կաթսայի մեջ։

4. Եփել միջին ջերմության վրա՝ հարելով

5․Խառնուրդը վերադարձնում ենք կաթսայի մեջ և եփում միջին ջերմության վրա՝ անընդհատ հարելով մինչև թանձրանա և եռա։ Հեռացրեք կրակից և խառնեք վանիլի էքստրակտը: Հրուշակեղենի կրեմը տեղափոխում ենք ամանի մեջ և այն ծածկում պոլիէթիլենային թաղանթով, ապահովելով, որ պոլիէթիլենային թաղանթը դիպչի կրեմի մակերեսին, որպեսզի այն չչորանա: Սառեցնել։


Երբ էկլերները սառչեն, կտրատեք դրանք երկայնքով կիսով չափ:

Տոպրակը, որի վրա տեղադրված է կլոր ծայր, լցրեք կրեմով:

Խողովակով խմորի կրեմը լցրեք յուրաքանչյուր էկլերի ստորին կեսին:

Միացրեք յուրաքանչյուր էկլերի վերին կեսը:


Միկրոալիքային վառարանում անվտանգ ամանի մեջ միացրեք թակած շոկոլադը, թանձր սերուցքը և կարագը: Միկրոալիքային վառարանը վառել 20 վայրկյան ընդմիջումներով, յուրաքանչյուրի միջև խառնելով, մինչև շոկոլադն ամբողջությամբ հալվի, և զանգվածը միասեռ լինի: Կարող եք նաև շոկոլադն ու սերուցքը միասին կաթսայի մեջ մարմանդ կրակի վրա հալեցնել։ Եթե ցանկանում եք ավելի քաղցր ջնարակ, ապա հարել շաքարի փոշի:


Յուրաքանչյուր լցված էկլերի գագաթը թաթախեք շոկոլադե ջնարակի մեջ՝ թույլ տալով, որ ավելցուկը կաթի: Ջնարակապատ էկլերները դնել մետաղական դարակի վրա, որպեսզի մի քանի րոպե մնա:


Ամենահամեղ էկլերները պատրաստ են։ Շտապե՛ք փորձել։ Շարունակեք հետևել Վանիլլայի բլոգին, ինչպես նաև ընթերցեք <<Մրջնաբույնի բաղադրատոմս>> բլոգը։

Ավելին

Ավելին
Ավելին
Ինչպես երեխաներին ներգրավել ծննդյան տորթի թխման գործընթացում

Ինչպես երեխաներին ներգրավել ծննդյան տորթի թխման գո..

Տորթ թխելը միայն խոհարարական գործունեություն չէ. դ..

Ավելին
Աղանդեր տարբեր տեսակի թեյի համար

Աղանդեր տարբեր տեսակի թեյի համար

Թեյի յուրաքանչյուր տեսակ ունի իր պատմությունը և յո..

Ավելին
Փաստեր քաղցրասերների համար

Փաստեր քաղցրասերների համար

Որքա՞ն եք սիրում քաղցրավենիք: Բավարա՞ր է այդ սերը..

Ավելին