top
Տորթի ձևավորման տեխնիկաներ

Տորթի ձևավորման տեխնիկաներ

Յուրաքանչյուր հրուշակագործ պետք է ունենա տորթերի ձևավորման որոշակի տեխնիկա: Սա ճշմարիտ է՝ անկախ նրանից՝ դուք պատրաստում եք յոթ հարկանի տորթ-գլուխգործոց թե պարզապես ձեր փոքրիկների համար կեքսեր։ Ձևավորման տեխնիկան ձեզ կօգնի արագ կողմնորոշվել և նախապես պատկերացնել ապագա տորթի տեսքը։ Վանիլլայի բլոգում այսօր կներկայացնենք տորթի ձևավորման 7 տեխնիկա։

 

Տորթի ձևավորումը շատ հեշտ է հետևյալ տարբերակներով․

1. Սպաթուլայի միջոցով դիզայն

Ճիշտ այնպես, ինչպես սենյակը պահանջում է լավ ներկ, գեղեցիկ ինտերիեր դեկորի համար, այնպես էլ գեղեցիկ տորթի առաջին քայլը անթերի ջնարակն է: Ձեզ հարկավոր են համապատասխան գործիքներ և որոշակի պրակտիկա այս տեխնիկային տիրապետելու համար: Հրուշակեղենի սպաթուլան գլազուրը քսելու ամենադյուրին միջոցն է, անկախ նրանից՝ նպատակ եք դնում հարթ ծածկույթի թե ծավալուն ավարտի վրա:

 2. Հրուշակագործության պարկի միջոցով դիզայն

Եթե դուք առնչվում եք տորթերի ձևավորման հետ, ապա չեք կարողանա խուսափել պարկից: Ամեն ինչ՝ էլեգանտ հարսանեկան տորթերից մինչև զվարճալի ծննդյան տորթեր, հիմնված են այս դասական տեխնիկայի վրա: Նախքան սկսելը, ձեզ հարկավոր է տոպրակը լցնել կրեմով և ընտրել համապատասխան ծայրը: Քանի որ պարկերը լինում են տարբեր ձևի և չափերի, համոզվեք, որ ընտրել եք այն մեկը, որը թույլ կտա ստանալ ձեզ համար ցանկալի դիզայնը:

3. Մարցիպանով աշխատանք

Մարցիպանը ևս մեկ գործիք է, որը պետք է լինի ցանկացած հրուշակագործքի նյութերի պահոցում: Այս ճկուն, բայց կայուն նյութի հետ աշխատելուց հետո դուք կկարողանաք նոր ոճեր ավելացնել ձեր տորթերին: Մարցիպանի շնորհիվ կկարողանաք ստանալ տարբեր դիզայններ՝ մինիմալիստական, տարբեր պատկերներով, մարմիններով։

 

4. Ձեռքի նկարչություն

Երբ յուրացրել եք տարբեր տեխնիկաներ, ժամանակն է ձեր տորթերին մի քիչ նրբություն հաղորդել՝ սեփական նկարչությամբ: Ձեռքով նկարելը ներառում է սննդի գունանյութերի օգտագործումը տորթի մակերևույթի վրա ձևավորումներ նկարելու համար: Դեկորատորները կարող են օգտագործել այս տեխնիկան՝ ստեղծելու պարզ ձևեր, ինչպիսիք են կետերն ու գծերը կամ ամբողջական տեսարանները, որոնք մրցակցում են Վինսենթ վան Գոգի գործերի հետ:

 

5. Շաքարային աշխատանք

Չնայած շաքարի հետ աշխատանքն ավելի առաջադեմ տեխնիկա է, այն օգնում է տորթի դիզայներներին առանձնանալ ամբոխից: Ինչպես արվեստագետները, որոնք օգտագործում են հալած ապակի՝ ամաններ և քանդակներ ստեղծելու համար, շաքարավազով աշխատանքը ներառում է հալած շաքարով նուրբ ձևերի պատրաստումը:

6. Airbrushing

Airbrushing-ի համար օգտագործվում է օդամղիչ ատրճանակ, որը նման է գրաֆիտի նկարիչների կողմից օգտագործվող ատրճանակին: Այս տեխնիկան նման է ձեռքով նկարելուն, քանի որ այն թույլ է տալիս գույն ավելացնել տորթին՝ ձեր երեսապատումն ավարտելուց հետո: Եթե դուք ձգտում եք օմբրե էֆեկտի, ապա օդային վրձինն օգտագործելու տեխնիկան ամենահարմարն է:

 

7. Հայելային ջնարակ

Եթե մարցիպանն ու կարագի հիմքով ջնարակը հավասարազոր են փայլատ ներկին, ապա հայելային փայլը միանգամայն այլ է: Այս տեխնիկան ներառում է ժելատինի, շաքարավազի և այլ բաղադրիչների համադրում, որը լցնում են արդեն իսկ սառած տորթի վրա։

Ամեն ոլորտում մասնագետը պետք է տիրապետի իր աշխատանքին առնչվող ամենանուրբ գաղտնիքներին։ Շարունակեք հետևել Վանիլլայի բլոգին հրուշակագործության գաղտնիքները բացահայտելու համար, ինչպես նաև ընթերցեք «Աղանդեր տարբեր տեսակի թեյի համար» բլոգը։

Ավելին

Ավելին
Ավելին
10 յուրօրինակ տորթի համեր, որոնք դեռ չեք փորձել

10 յուրօրինակ տորթի համեր, որոնք դեռ չեք փորձել

Շատ անգամ մենք հայտնվել ենք այնպիսի իրավիճակում, ո..

Ավելին
Աղանդեր սուրճի համար ամբողջ աշխարհից

Աղանդեր սուրճի համար ամբողջ աշխարհից

Սուրճը աշխարհում ամենատարածված տոնուսավորող ըմպելի..

Ավելին
Խորհուրդներ հրուշակագործից (մաս 2)

Խորհուրդներ հրուշակագործից (մաս 2)

Հրուշակագործությունը կարելի է համարել արվեստի յուր..

Ավելին