top
Բենթո տորթերի արվեստը

Բենթո տորթերի արվեստը

Բենթո տորթերը՝ փոքրիկ, կրեատիվ և ինքնատիպ, գրավել են ամբողջ աշխարհում քաղցրասերների սրտերը: Vanilla-ի հերթական բլոգում մենք կբացահայտենք դրանց ֆենոմենը և առանձնահատկությունները։


Ինչ են բենթո տորթերը

Բենթո տորթերը տպավորիչ և ազդեցիկ են՝ չնայած փոքր չափերին։ Շատ հաճախ դրանք զարդարում են հոբելյարների լուսանկարները, երբ շատ մեծ տորթ գնելու ցանկություն չկա։ Միևնույն ժամանակ, այն նույնքան ժամանակատար և բարդ է պատրաստելը, որքան սովորական չափի տորթը։ 


Հայացք բենթո տորթի պատմությանը

«Բենթո» տերմինը թարգմանաբար նշանակում է «հարմար» կամ «հարմարավետ»:

Բենթո տորթերի գաղափարը ծագել է Ճապոնիայում, որտեղ բենթո տուփերը վաղուց դարձել են սիրելի ավանդույթ: Դրանք փոքրիկ տարաներ են, որոնք օգտագործվում են բրնձի, բանջարեղենի, մսի և այլ մթերքների առանձին չափաբաժիններ փաթեթավորելու համար:

Այս տորթերը համատեղում են ավանդական բենթո տուփերի էսթետիկ գրավչությունը տորթի քաղցր հաճույքի հետ՝ ստեղծելով յուրահատուկ գաստրոնոմիական  փորձ, որը հիացնում է և՛ աչքերը, և՛ համի ընկալիչները:  Այս կերպ բենթո տորթերը տարածվել են՝ ներառելով տորթերի համերի, դիզայնի և միջուկների լայն տեսականի։ Դրանք վերածվել են գլոբալ ֆենոմենի, որի միջոցով յուրաքանչյուր հրուշակագործ իր գաղափարներն ու կրեատիվ մտքերն է իրականություն դարձնում։


Բենթո տորթերի առանձնահատկությունները

Այն, ինչ առանձնացնում է բենթո տորթերը ավանդական տորթերից, նրանց տարբերվող դիզայնն ու ներկայացումն է:

Բենթո տորթերի որոշիչ հատկանիշը մանրուքների նկատմամբ ուշադրությունն է: Փոքրիկ արձանիկներից և ուտելի դեկորացիաներից մինչև 3D դետալներ և այլ շեշտադրումներ՝ սրանք հենց բենթո տորթերի կարևոր առանձնահատկություններից են։

Բենթո տորթերի կարևոր հատկանիշներից մեկը նաև մինիմալիստական ​​դիզայնն է: Այս տորթերը հաճախ պարունակում են պարզ նախշեր կամ նուրբ գրություններ, որոնք անհատական ​​շունչ են հաղորդում յուրաքանչյուր տորթի:

Յուրաքանչյուր բենթո տորթ հավասար է չորս քափքեյքի կամ 2 չափահաս անձի համար նախատեսված կտորի: Դա կատարյալ չափ է մեկ-երկու հոգու կամ որևէ մեկին նվեր տալու համար:


Ավելին

Ավելին
Ավելին
Տորթի փափուկ և փխրուն շերտերի պատրաստման գաղտնիքները

Տորթի փափուկ և փխրուն շերտերի պատրաստման գաղտնիքնե..

Տորթեր պատրաստում են ամենատարբեր խմորներով, բայց..

Ավելին
Տորթի ձևավորման տեխնիկաներ

Տորթի ձևավորման տեխնիկաներ

Յուրաքանչյուր հրուշակագործ պետք է ունենա տորթերի ձ..

Ավելին
Սխալ ջերմաստիճանի 3 երանգները

Սխալ ջերմաստիճանի 3 երանգները

Շատերին է ծանոթ իրավիճակը, երբ որևէ բան թխելիս ամբ..

Ավելին